Чемпіонат Тернопілля з футболу. «Дністер» втрачає очки і віддаляється від срібла

Опубліковано в Життя краю 05.09.2023

 

У неділю, 3 вересня, відбувся один поєдинок 12 туру чемпіонату Тернопілля з футболу. Завершився він несподівано: заліщицький «Дністер», який вів боротьбу за срібло, не зумів переграти у Великій Березовиці місцеве «Поділля».

 

Господарі спантеличили фаворитів скаженим стартом. Тривала осада воріт Івана Мельника завершилася призначенням на 20-й хвилині пенальті, який реалізував Василь Лойко. «Дністер» відігрався незадовго до перерви – відзначився Роман Голодрига. Після перерви на полі продовжували домінувати футболісти «Поділля», однак реалізувати один з чисельних моментів їм не вдалося – 1:1. 

 

Втративши очки, «Дністер» з 20-ма пунктами в активі залишився на третьому місці. У «Медоборів» з Зеленого, які йдуть другими, на два бали більше, але гра в запасі. Лідерство надалі утримує великогаївський «Агрон» - 28 очок. «Поділля» з сімома очками посідає п’яте місце. Вище – бучацький «Колос» (13 очок), нижче – тернопільські «Подоляни» (4). 

 

До слова, інших два матчі 12 туру відбудуться пізніше: «Подоляни» – «Колос» - 6 вересня, «Агрон» – «Медобори»– 24 вересня. Ці зустрічі перенесені у зв’язку з участю «Агрона» і «Подолян» в аматорському чемпіонаті України. Команда з Великих Гаїв цієї неділі виграла на виїзді 1:0 у «Колоса» з Полонного на Хмельниччині (відзначився Назар Процик). «Подоляни» теж на чужому полі розгромили «Сокіл» з Михайлівки-Рубежівки на Київщині – 4:0. Дублями в цій зустрічі відзначилися Руслан Мальський та Максим Мацієвський.

 

У турнірній таблиці «Подоляни» з сімома очками ділять третє-четверте місця з командою «VIVAD» з Романова на Житомирщині, а «Агрон», маючи в активі п’ять очок,посідає шосту позицію.

 

Також у першу неділю осені відбулися поєдинки й у нижчих лігах обласного футболу. Лідер першої ліги – підволочиський «Збруч-Агробізнес» - чергових три очкиздобув без боротьби, отримавши технічну перемогу над «Феніксом» з Білої. На жаль, аутсайдери турніру знялися зі змагань. 

 

Натомість найближчі переслідувачі збручан грали і очок не втратили. «Вікнини» з Вікна виграли 5:0 у «Бучача»(дубль на рахунку Євгена Ємаєва, по голу провели Сергій Лук’янов, Ярослав Миронюк, Олег Кубик). «Галич» зі Збаража переміг 2:0 «Борщів» (забили Максим Яцків і Олександр Понєдєльнік).

Таким чином, після 11-ти турів таблиця першої ліги така: «Збруч-Агробізнес» - 23 очки, «Вікнини» - 22, «Галич» - 22, «Борщів» - 17, «Бучач» - 10, «Фенікс» - 0.

 

11-й тур відіграли й команди другої ліги обласного чемпіонату. Найбільша сенсація відбулася у Васильківцях на Чортківщині, де лідер змагань, місцеве «Поділля», сенсаційно поступився 1:3 заліщицькому «Дністру-2», який до цього матчу замикав таблицю. У складі молодих дністрянзабивали Ярослав Кочерган, Назар Мізюнський і Андрій Чикановський, гол престижу в господарів з пенальті провів В’ячеслав Чуднов. 

На диво, не змогли повноцінно скористатися осічкою конкурента «Трибухівці», які вдома не зуміли перемогти іншу команду з нижньої частини таблиці «Збараж». «Трибухівці» виграли перший тайм завдяки голу ІгораКістяника, але Богдан Вітрук у середині другої половини встановив, як виявилося, остаточний підсумок – 1:1. Ще в одному матчі «Гримайлів» на виїзді виграв 2:1 у «Нараєва». При цьому господарі завдяки голу Андрія Кульчицького вели з другої хвилини. Однак Владислав Коваль незадовго до перерви рахунок зрівняв, а Андрій Процюк через десять хвилин після поновлення гри забив переможний м’яч.

Турнірна таблиця другої ліги після 11-ти турів має такий вигляд: «Поділля» - 28 очок, «Трибухівці» - 24, «Гримайлів» - 16, «Нараїв» - 13, «Збараж» - 8, «Дністер-2» - 6.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.