На Тернопільщині запрацював табір для дітей внутрішньо переміщених осіб та дітей військових

Опубліковано в Життя краю 16.08.2023

У понеділок, 14-го серпня, розпочав роботу денний табір для дітей внутрішньо переміщених осіб та дітей військовослужбовців “Мова - душа народу”.

Він діє у рамках обласної програми розвитку та функціонування української мови у Тернопільській області у 2023-2027 роках.

Про це розповіла провідний інспектор управління інформаційної політики та зв'язків з громадськістю Тернопільської ОВА Тетяна Мельник.

– Програма табору спрямована якраз на підтримку української мови з залученням національно-патріотичного виховання. Заняття проходять на території Тернопільської обласної бібліотеки для дітей, говорить Тетяна Мельник. – Мета нашого табору – заохотити дітей більше розмовляти українською та показати внутрішньо переміщеним діткам що є цікавого на теренах нашої області.  

В рамках табору для дітей організували поїздку у Кременець та Вишнівець.

– У місті Кременець у нас була дуже насичена програма. Ми побували на Замковій горі, подивилися на руїни замку, відвідали краєзнавчий музей Кременця. Крім того, дітки куштували кременецькі гречані вареники та дивилися як їх ліплять. У Вишнівці ми завітали у Вишнівецький палац, – розповідає Тетяна Мельник. 

 Олена Ніценко та її 11-річна донька Міра з Херсону. До Тернополя переїхали близько року тому.

Жінка розповідає, Тернопіль – їхнє шосте місце проживання.

– Приїхали сюди через роботу чоловіка і відтоді ми тут. У Тернополі, як на мене, досить комфортний клімат: не спекотно, як у містах, де ми жили раніше. Тут досить зелено і відносно тихо, – розповідає пані Олена. – У таборі я працюю на волонтерських засадах, але моя дитина теж його відвідує. Ми відпочиваємо, пізнаємо ваш край і намагаємося створити дітям атмосферу інакшу від війни. Сьогоднішня поїздка найнасиченіша за увесь рік який ми тут. Багато замків побачили і цікавих людей зустріли.

Враженнями від подорожі поділилася й Міра.

– Дорога – це важко, але загалом мені сподобалась поїздка. Найбільше зі всього, що побачили сподобався замок, – розповідає дівчинка.

Денний табір триватиме п’ять днів.

– В його рамках дітки обов’язково відвідають ще музеї у Тернополі. Зокрема Тернопільський історико-меморіальний музей політичних в'язнів, де, сподіваємось, екскурсію їм проведе Ігор Олещук. Також для дітей підготували багато вікторин та квестів. Таким чином вони будуть більше знайомитися з історією нашого краю, – додає Тетяна Мельник.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.