Чемпіонат Тернопілля з футболу: «Дністер» підтискає лідерів

Опубліковано в Життя краю 15.08.2023

У неділю, 13 серпня, відбулося два поєдинки десятого туру чемпіонату області з футболу. За їх підсумками боротьба за медалі загострилася до максимуму.

Заліщицький «Дністер», який посідає третє місце, приймав другу команду поточної таблиці, «Медобори» з Зеленого. Перед цим матчем «Медобори» мали над «Дністром» чотириочкову перевагу і почувалися начебто комфортно. Проте колектив з Заліщиків суттєво додав після того, як команду очолив новий головний тренер Ігор Шпікула. В цій зустрічі «Дністер» повів у середині першого тайму, коли капітан команди Олег Тракало реалізував пенальті. Відіграти цей м’яч «Медоборам» зусиллями Василя Чорного вдалося на 74-й хвилині. Однак на 88-й хвилині господарі отримали право на виконання пенальті вдруге і Тракало знову з позначки пробив бездоганно.

2:1 – після цієї перемоги «Дністер» набрав 18 очок і скоротив відставання від «Медоборів» до одного пункту. Вище тільки великогаївський «Агрон», у якого 22 очки і гра в запасі. Матч десятого туру, в якому «Агрон» має зустрітися з бучацьким «Колосом», перенесений у зв’язку з участю великогаївських футболістів у чемпіонаті України серед аматорів. Минулої неділі «Агрон» зустрічався в Городенці Івано-Франківської області з місцевим «Пробоєм». Поступаючись у цій зустрічі 0:2, чемпіони Тернопілля змогли врятуватися завдяки голам Процика і Гром’яка на заключних хвилинах зустрічі.

Між тим, ще в одному матчі десятого туру чемпіонату Тернопілля зустрічалися аутсайдери: тернопільські «Подоляни» програли вдома 1:2 «Поділлю» з Великої Березовиці. Гості відкрили рахунок на 55-й хвилині – відзначився Володимир Ясницький. Через 11 хвилин Олександр Майок цей гол відіграв. Перемогу «Поділлю» м’ячем за чотири хвилини до завершення зустрічі приніс Руслан Мальський. Завдяки цій перемозі команда з Великої Березовиці набрала шість очок і повернулася на п’яте місце. «Подоляни» з чотирма пунктами замикають таблицю.

Також у неділю зіграні поєдинки восьмого туру чемпіонату області в першій лізі. Лідер, «Збруч-Агробізнес» із Підволочиська розгромив на виїзді» 4:0 «Бучач» (дубль на рахунку Тараса Даньківа, по голу провели Ігор Лісниченко і Фархат Черкезов). А центральний матч туру відбувся в селі Вікно, де місцеві «Вікнини» перемогли 2:1 збаразький «Галич», другу команду в поточній таблиці. Героєм зустрічі став Євген Оберман, який забив обидва м’ячі переможців наприкінці обох таймів. А до того «Збараж» був попереду завдяки голу на 37-й хвилині Артема Зиска. Ще в одному матчі восьмого туру «Борщів» розгромив «Фенікс» із Білої 8:0. Хет-триком у цьому матчі відзначився Олександр Грінько, дублем – Петро Намуйлик, по голу провели Олександр Гизлик, Назар Наталюк і Еміґрад Мчедлідзе.

Після восьми турів таблиця першої ліги має такий вигляд: «Збруч-Агробізнес» - 17 очок, «Галич» - 16, «Вікнини» - 15, «Борщів» - 13, «Бучач» - 7, «Фенікс» - 0.

Також восьмий тур зіграли команди другої ліги обласного чемпіонату. Лідер за набраними очками «Трибухівці» здобули непросту перемогу в Заліщиках над «Дністром-2» - 2:1. Господарі повели завдяки голу з пенальті від Руслана Дороша вже на другій хвилині. Та ще до перерви Ігор Щербаков (теж з пенальті) та Ігор Кістяник встановили, як виявилося, остаточний підсумок. «Поділля» з Васильківців, яке є лідером за очками втраченими, розгромило вдома 7:0 «Збараж» (Сергій Мельник зробив хет-трик, по голу на рахунку Івана Цимбалістого, Андрія Балицького, Михайла Вітерука і Назара Бондарука). Ще в одному матчі «Гримайлів» вдома програв 0:4 «Нараєву» (забивали Назар Панчишин, Валентин Залізняк, Роман Кісіль і Сергій Онуфрейчук).

Турнірна таблиця другої ліги має такий вигляд: «Трибухівці» - 17 очок (після восьми матчів), «Поділля» - 16 (6), «Нараїв» - 13 (8), «Гримайлів» - 10 (6), «Дністер-2» - 3, «Збараж» - 1.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.