НамалюйТЕ: у Тернополі провели фестиваль мистецтв (фото)

Опубліковано в Життя краю 11.08.2023

У Тернополі на вулиці Олени Кульчицької (біля арки) провели фестиваль мистецтв “НамалюйТЕ”, присвячений Міжнародному дню молоді.

Організатором фестивалю є Тернопільська міська рада за координацією управління сім'ї молодіжної політики та захисту дітей за підтримки молоді Тернополя.

Зокрема, під час заходу розпочали створювати мурал під аркою. Його проєкт було обговорено з представниками молодіжних організацій міста, кажуть організатори.

Було вирішено створити мурал, який надихатиме. Таке побажання висловили представники активних молодіжних організацій. Тож у нас з’явилася ідея створити дизайн повністю створений з мотиваційних слів але в такій формі, щоб була приставка “те”, яка символізує Тернопіль. Наприклад: намалюйте, фантазуйте, молодійте тощо, — каже головний спеціаліст відділу молодіжної політики Тернопільської міської ради Ярослав Жданович. Такі слова нам підказувала молодь і їх безліч. Ми структурували їх, зробили концептний арт та затвердили.

Створення муралу триватиме впродовж кількох днів.

Під час фестивалю тривало також створення тематичної фотозони, до якого могли долучитися усі охочі. Учасники заходу могли переглянути роботи тернопільських художників та створити власну картину на одному з чистих полотен.

— Усього чистих полотен близько двох десятків. Люди можуть забирати свої картини на пам’ять, а ті, що не заберуть ми залишимо у себе для майбутніх арт-проєктів, — говорить Ярослав Жданович.

На фестиваль прийшла 12-річна тернополянка Софія Хомітська. Дівчинка вирішила втілити давній задум і на вільному полотні відтворити фрагмент однієї з картин відомого художника Леонардо да Вінчі.

— Я дізналася, що тут можна буде створити свою картину і тому прийшла, бо малювати я дуже люблю. Також подумала, що зможу зустріти нових знайомих, — говорить дівчинка. — Вирішила намалювати фрагменти картини Леонардо да Вінчі, але тепер трохи шкодую, бо це виявилося дуже складно. Однак я рада, що таки спробувала.

Захід завершився близько 17 години.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.