Версія для друку

Вже завтра тернополяни зможуть побачити «дитячу демократію»

Опубліковано в Життя краю 23.03.2016

У першому із серії соціальних фільмів.

Кіноклуб медіапросвіти Docudays UA «Mov!e On» стартує в Тернополі за ініціативи громадської організації Молодіжний центр розвитку «МІСТ» та за підтримки #БританськоїРади.

Завданням кіноклубу є підготовка, організація та проведення некомерційних показів кінофільмів, а також проведення супровідних освітніх та правопросвітницьких заходів: дискусій, зустрічей з авторами та героями фільмів, лекцій, форум-театрів, майстер-класів тощо з метою правового виховання, формування у членів кіноклубу розуміння людської гідності як найвищої цінності.

Програма кіноклубу – це спеціально створені фестивалем Docudays UA колекції документальних фільмів, які порушують соціальну проблематику та спонукають до діалогу про права людини в українському суспільстві.

Перший кінопоказ відбудеться 24 березня о 18 год. у Дружня ресторація «Мамонт». Стрічка китайського режисера «Голосуйте за мене, будь ласка», яку глядачі матимуть змогу переглянути в рамках кіноклубу, – спроба дати відповідь на запитання «чому демократія?» очима дітей, які беруть участь у шкільній передвиборчій кампанії. Троє головних героїв беруться до справи, використовуючи різноманітні методи: складання стратегії виборчої кампанії, спонукання та передвиборчі обіцянки. «Голосуйте за мене, будь ласка» –захоплива історія експерименту виборів старости класу, під час яких діти вперше стикаються з демократичними принципами.