Приблизно 20 000 літрів у тиждень: на Тернопільщині затримали злочинну групу, що підробляла алкоголь

Опубліковано в Життя краю 24.07.2023

22-го липня працівниками Управління карного розшуку ГУНП за процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури було задокументовано і затримано десятьох учасників злочинної групи. Семеро з них тернополяни. Особи займалися на території Тернопільської та інших областей підробкою алкоголю.

Про це під час брифінгу розповів в.о. начальника ГУНП у Тернопільській області Сергій Зюбаненко.

– Впродовж 2 місяців до 20-го липня у нас тривала операція “Акциз”. За цей період було вилучено 17 тисяч 345 літрів алкогольної продукції, 25 тисяч 525 пачок тютюнових виробів, 109 кілограмів тютюну, 20 тисяч електронних сигарет, – розповідає Сергій Зюбаненко.

За словами начальника ГУНП у Тернопільській області злочинна група діяла у кількох областях.

Група працювала тривалий період часу. та пересувалася по Тернопільщині як сировина, так і готова продукція.

– В одній області був сайт через який приймали замовлення. З інших областей надходив безпосередньо спирт, який тут фасувався.Через поштові відділення та точки роздрібної торгівлі товар потрапляв до громадян, – розповідає Сергій Зюбаненко. — Об'єм – близько 20 тисяч літрів в тиждень. При затриманні було вилучено понад 20 тисяч літрів, коли безпосередньо йшло фасування продукції. Також вилучено транспорт, кошти. Деяким учасникам вже повідомили про підозру. Зараз працюємо над  тим, щоб оголосити підозри іншим учасникам цієї групи.

Один з організаторів даної схеми пов'язаний з медициною.

– Було проведено експертизи та підтверджено, що цей продукт – неякісний, тож від нього можуть постраждати люди.Ми приділили цій події значний інтерес, адже серед організаторів – пов'язаний з медициною. Як фахівець він розумів, до яких наслідків може призвести споживання їхнього продукту, – розповідає Сергій Зюбаненко.

Ким та де працює підозрюваний з медичної сфери начальник ГУНП Тернопільщини не повідомив, однак дав підказку – “Ми дали їм по зубах”.

Сергій Зюбаненко зазначив, що під час цієї операції ним було прийнято й деякі кадрові рішення.

 – Там, де я вважав, що працівники тривалий час не помічали діяльність цього “підприємства”, були прийняті кадрові рішення. Цим людям було запропоновано посади з меншим обсягом роботи в інших регіонах. Зараз вони в кадровому підрозділі приймають для себе це нелегке рішення. Більше про це ви дізнаєтесь згодом, коли будуть підписані відповідні накази, – зазначає Сергій Зюбаненко.

Фото – відділ комунікації поліції Тернопільської області 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.