Зміни в «Дністрі»: лідер пішов у професіонали, в команді три новачки

Опубліковано в Життя краю 19.07.2023

Заліщицький «Дністер», який ділить третє-четверте місця в чемпіонаті Тернопільської області з футболу з бучацьким «Колосом», відчутно змінив склад у ході літньої паузи. Наразі з команди пішло п’ять футболістів, зокрема один із лідерів команди Володимир Лук’янченко. Їх замінили три нові виконавці.

Щоб футболісти не втратили ігрового тонусу, головний тренер «Дністра» Андрій Ковалишин зібрав команду після десятиденного перепочинку на своєрідні тренувальні збори минулої середи, 12 липня. При цьому команда не обмежується тренуваннями, а провела вже два товариських поєдинки – обіграла 5:1 «Дністер-2» і здолала 2:1 «Медобори» з Зеленого. Найближчої середи, 19 липня, «Дністер» зіграє в Тернополі з «Подолянами».

Ці матчі важливі для тренерського штабу ще й з огляду на селекційну роботу. «Як колись говорили, один матч вартий десяти тренувань, - каже Андрій Ковалишин. – Якщо на тренуванні хлопці дозволяють собі іноді сачкувати, то до ігор ставлення серйозніше. Крізь матчі ліпше видно, хто на що здатен. Протягом цих поєдинків перевірили багатьох новачків, окремих вже взяли в команду. Не виключено, залишимо ще когось із тих, кого переглядали. Вже отримали цілісну картину, зрозуміли, з ким нам по дорозі».

Наразі «Дністер» офіційно поповнили три футболісти. 25-річний нападник Михайло Берсан, котрий донедавна виступав за «Карпати» з Кутів, які стали дев’ятими в першій лізі чемпіонату Івано-Франківщини, довів тренерові свою потрібність, забивши обидва м’ячі в товариському матчі з «Медоборами». Ще два футболісти прийшли у «Дністер» з чернівецької «Фазенди», переможця чемпіонату Чернівецької області та учасника Кубка України серед аматорів. Обидва півоборонці – 28-річний Андрій Шишигін та 22-річний Дмитро Бобик. Дмитро у попередньому сезоні вже виступав за «Дністер» у першій обласній лізі. За «Дністер» він зіграв два матчі.

Натомість за плечима Шишигіна – чималий досвід виступів на професійному рівні: у 2015-2018-му він виступав за чернівецьку «Буковину», у 2018-му – за житомирське «Полісся», в 2019-2020-му і 2022-му знову представляв «Буковину».

Шишигін вочевидь має замінити в «Дністрі» Володимира Лук’янченка, який був одним із лідерів команди в першій частині сезону. «Володимир перейшов у стрийську «Скалу», команду другої ліги чемпіонату України, - коментує Андрій Ковалишин. – Ми хотіли, щоб Лук’янченко залишився. Але хлопцеві 21, йому треба рости. Ми раді, що він повернувся на професійний рівень. Бажаємо Володимирові не зупинятися і прогресувати ще більше».

Також пішов з «Дністра» 20-річний півоборонець Артем Васильченко. Він виступатиме за тернопільські «Подоляни». Причина проста: Артем зараз живе у Тернополі, там працює. Більше не є гравцями «Дністра» і 43-річний нападник Сергій Янчик, 32-річний півоборонець Богдан Гусляк і 20-річний оборонець Іван Андрусяк.

Найближчої неділі, 23 липня, стартує друга частина футбольного сезону на Тернопіллі. Стартує з матчів чвертьфіналу Кубка області. «Дністер» на цій стадії зіграє з «Поділлям» з Великої Березовиці.

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.