«Досить толерантно було проведено усі слідчі дії», – голова Тернопільської ОВА про резонансне затримання

Опубліковано в Життя краю 27.06.2023

Голова Тернопільської ОВА Володимир Труш під час брифінгу прокоментував вчорашнє гучне затримання.

Нагадаємо, у Національному антикорупційному бюро повідомили, що НАБУ і САП затримали голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської військової адміністрації на одержанні неправомірної вигоди.

«Вчора проведені необхідні слідчі дії щодо порушеної кримінальної справи НАБУ. Військова адміністрація сприяла проведенню цих всіх слідчих дій. Також сьогодні ми надали ряд документів, які були затребувані працівниками НАБУ. Я повторюся: у нас жодна толерантність до таких злочинів, які вчора ви бачили. Неважливо, чи ти «волонтер», який заробляє нечесним шляхом гроші, чи ти державний службовець, чи ти посадова особа. Ми тут повністю сприяємо і НАБУ, і слідчим у викритті таких людей. Хотів би подякувати працівникам НАБУ за те, що досить толерантно було проведено усі слідчі дії. Претензій у нас жодних немає, у них теж», – зазначив Володимир Труш.

На питання журналістів, чи причетний він до цієї справи, Володимир Труш відповів: «Якщо би я мав відношення до цієї справи, я б тут не стояв сьогодні. Слідство встановить, хто винен, а хто ні, і чи був взагалі цей злочин».

Також він розповів що представники НАБУ не вилучали в ОВА жодних документів, а слідчі дії проводилися в багатьох кабінетах.

«Мої заступники, які є фігурантами справи, з березня не виконують і не мають трудових відносин жодних з військовою адміністрацією. Вони на сьогоднішній день є військовослужбовцями ЗСУ», – додав Володимир Труш.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.