Старт чемпіонату Тернопілля з футболу: жодної нульової нічиєї і триллер у Заліщиках

Опубліковано в Життя краю 10.05.2023

У неділю, 7 травня, стартував чемпіонат Тернопілля-2023 з футболу. У різних куточках нашого краю відбулося вісім з дев’яти запланованих поєдинків першого туру в трьох лігах. Матч вищолігових тернопільських «Подолян» і «Агрона» з Великих Гаїв перенесений у зв’язку з участю «Агрона» в аматорському чемпіонаті України.

Найцікавішим поєдинком ігрового дня стало протистояння заліщицького «Дністра» та «Поділля» з Великої Березовиці. Матч подарував вражаючу інтригу. Хоча до 58-ї хвилини виглядало, що «Дністер здобуде переконливу перемогу. Півоборонець заліщицького клубу Роман Голодрига зробив дубль, який дарував торішнім переможцям першої ліги гарні сподівання на перемогу. Однак до 80-ї хвилини ситуація на полі перевернулася з ніг на голову. «Поділля» не просто відігралося, а вийшло вперед: провідний форвард гостей Юрій Сорочан реалізував пенальті на 59-й хвилині, а трохи згодом Дмитро Кренько відзначився дублем вже у той час, коли «Поділля» після вилучення за фол останньої надії Романа Кривого грало в меншості. Врятуватися «Дністер» зумів за дві хвилини до фінального свистка, коли ворота гостей ударом головою вразив капітан Олег Тракало. В підсумку – яскраві 3:3.

В іще одному поєдинку вищолігового турніру «Колос» з Бучача мінімально переміг «Медобори» з Зеленого – 1:0. Єдиний у матчі гол провів, реалізувавши на 90-й хвилині пенальті, Богдан Гевчук.

Поєдинки команд першої ліги завершилися так: «Борщів» - «Бучач» - 1:2, «Збруч-Агробізнес» (Підволочиськ) – «Вікнини» (Вікно) – 1:1, «Фенікс» (Біла) – «Галич» (Збараж) – 0:4.

Так само три матчі зіграли клуби другої ліги: «Збараж» – «Гримайлів» – 0:2, «Поділля» (Васильківці) – «Трибухівці» – 4:0, «Нараїв» - «Дністер-2» (Заліщики) – 7:1.

«Дякую команді та тренерам «Дністра-2» за проведений збір, вітаю з першим матчем. Ви молодці, у вас усе попереду! Вірю та підтримую вас!», - такими мотиваційними словами відреагував на стартову поразку команди президент «Дністра» Юрій Куц.

Матчі другого туру в першій і другій лігах відбудуться 17 травня, у вищій лізі – 17 травня.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.