Тернополянин Ігор Побер на чемпіонаті у США побив світовий рекорд – підняв на біцепс вагу 100 кг (відео)

Опубліковано в Життя краю 21.03.2023
 
Багаторазовий чемпіон України, Європи та світу з бодибілдингу і пауерліфтингу, тернополянин Ігор Побер став абсолютним чемпіоном світу з строгого підйому штанги на біцепс на турнірі «Арнольд класік 2023» у США.
 
Він переміг одразу у двох категоріях – у відкритому класі та класі «Мастерс» 50-60 років. Ігор Побер підняв на біцепс вагу 100 кг. Досі ніхто в світі не показував такого результату, пройшовши допінг-контроль.
 
Як здійснив свою мрію – Ігор Побер розповів «Тернополянам».
 
– Я з дитинства мріяв стати спортсменом. Оскільки проживав в селі, тренуватися було нелегко. Щоб реалізувати свої мрії, вступив на факультет фізичного виховання у тернопільський педуніверситет. Якщо дуже хотіти, то мрії здійснюються! Завдяки спорту я об’їздив весь світ,– зазначив чемпіон світу з строгого підйому штанги на біцепс Ігор Побер.
 
Спортсмен каже, планує завершувати спортивну кар’єру, тож вирішив зробити це доволі гучно.
 
– Все-таки вік дає зрозуміти, що скоро треба завершити спортивну кар’єру. Я хотів зробити це на такому престижному турнірі. Мріяв виграти свою 125 категорію. Так, мій результат став найкращим у світі серед атлетів, які здають допінг-контроль. Недавно у нас був прямий ефір з президентом федерації, який підтвердив, що все нормально, мої кубки скоро передадуть поштою в Україну, – поділився Ігор Побер.  
 
Разом із кубками Ігорю Поберу також відправлять штангу для підготовки до наступних чемпіонатів. Спортсмен жартує, що з новим спортивним обладнанням тепер йому доведеться ще довго тренуватися.
 
Ігор Побер також розповів, що атмосфера чемпіонату була неймовірною. Зал гучно підтримував його, усі голосно кричали «Слава Україні»!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.