Тернополян сьогодні запрошують на Вікімарафон

Опубліковано в Життя краю 28.01.2017

Долучитись до цікавої та пізнавальної події закликають тернополян, адже з сьогоднішнього дня, впродовж 28-30 січня в Тернополі, як і в інших містах України, проходитиме Вікімарафон.

Раніше в Тернополі проходили Вікіфлешмоби, які цьогоріч вийдуть на новий, значно масштабніший, формат і вперше відбуватимуться як Вікімарафон, який в свою чергу присвятять 13-річчю української Вікіпедії.

«Насамперед хочу сказати, що така акція щодо Вікіпедії в Тернополі взагалі проводитиметься вперше, а саме Вікімарафон. Взагалі, ще три роки тому у квітні вперше стартував Вікіфлешмоб. Ідея створити подібний захід належала Ігорю Костенко, герою Небесної Сотні, який за життя був вікіпедистом, родом із Тернопільщини. Він загинув під час подій Євромайдану, тому перший Вікіфлешмоб був приурочений його пам’яті і відбувся у квітні 2014 року», - розповідає патрульний української Вікіпедії, один із організаторів акції у Тернополі Микола Василечко.

В рамках Вікімарафону учасники матимуть змогу пройти різноманітні віківишколи, побувати на вікізустрічах, а також, познайомитись із тернопільськими дописувачами української Вікіпедії. Все що необхідно, аби стати учасником - написати власну нову статтю на будь-яку тему та отримати невеликі сувеніри.

Загалом, впродовж 28 січня відбудеться два віківишколи у центральній міській бібліотеці, що на Руській, 31. Перша вікігутріка проходитиме з 11 – до 13 години, друга – з 14- по 16. Впродовж 29 січня Вікімарафон «перебазується» до Палацу кіно на Франка, 8. Саме там із 15:30 учасники матимуть можливість познайомитись із вікіпедистами, пройти віківишколи та переглянути тематичне кіно. Останній день Вікімарафону, 30 січня, починаючи із 16 години, пройде у стінах бібліотеки Тернопільського державного медичного університету ім.. І.Я. Горбачевського.

 

До слова, новачки можуть знайти на сторінці Вікімарафону детальнішу інформацію щодо написання статей. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.