Версія для друку

Охороняти унікальну ікону Лику Христового до Тернополя приїдуть монсеньйори з Ватикану

Опубліковано в Життя краю 24.01.2017

З 12 по 22 лютого на Тернопільщині перебуватиме унікальна реліквія часів життя Спасителя – чудотворна ікона Лику Христового з Едесси. З особистої захристії Папи Римського з Ватикану її привезуть спочатку до Зарваниці, а з 16-го лютого вона знаходитиметься в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці.

Історія Нерукотворного образу оповита переказами, відомо кілька версій походження святині, з яких найпоширеніші дві. Одна з них говорить про праведну жінку Вероніку, яка обтерла обличчя Христа під час хресної дороги. Інша вказує на історію зцілення едеського царя Авгаря ликом Спасителя, зображеного в чудесний спосіб на полотні, яким Христос обтер своє обличчя. Реліквія є найстарішим зображення обличчя Ісуса Христа.

Хочу поділитися такою радісною подією для нас усіх, що до нас прибуває Нерукотворний образ Господа нашого Христа з Ватикану, - звернувся владика Василій Семенюк, архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ.

Покидає святиня Ватикан усього втретє. До цього вона була у Львові та у музеї в Франції. Як розповідає владика Василій Семенюк, коли цей образ перебував у Львові, то тисячі і тисячі людей молилися та навіть відбувалися чудесні оздоровлення. На кожен день перебування ікони в Тернополі буде призначений один із деканатів, аби уникнути великих черг. Владика також наголошує, що черга буде рівною для усіх: депутатів і звичайних людей, здорових і хворих – усі приєднуватимуться до єдиної молитви. Також на Тернопільщину прибуде і Блаженніший Святослав Шевчук.

 

- Ми дякуємо Благодійному фонду «Твори добро» та Ігорю Гуді, бо церква не в силі сама зробити цю історичну подію, це не так просто і це є дуже велика цінність, її треба охороняти. Спеціально з Ватикану приїдуть монсеньйори, які будуть її охороняти і наша поліція буде охороняти. Ви розумієте, це пам'ять, яку не дай Боже втратити… Навіть про це не можна подумати, - говорить Владика Василій Семенюк.