Охороняти унікальну ікону Лику Христового до Тернополя приїдуть монсеньйори з Ватикану

Опубліковано в Життя краю 24.01.2017

З 12 по 22 лютого на Тернопільщині перебуватиме унікальна реліквія часів життя Спасителя – чудотворна ікона Лику Христового з Едесси. З особистої захристії Папи Римського з Ватикану її привезуть спочатку до Зарваниці, а з 16-го лютого вона знаходитиметься в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці.

Історія Нерукотворного образу оповита переказами, відомо кілька версій походження святині, з яких найпоширеніші дві. Одна з них говорить про праведну жінку Вероніку, яка обтерла обличчя Христа під час хресної дороги. Інша вказує на історію зцілення едеського царя Авгаря ликом Спасителя, зображеного в чудесний спосіб на полотні, яким Христос обтер своє обличчя. Реліквія є найстарішим зображення обличчя Ісуса Христа.

Хочу поділитися такою радісною подією для нас усіх, що до нас прибуває Нерукотворний образ Господа нашого Христа з Ватикану, - звернувся владика Василій Семенюк, архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ.

Покидає святиня Ватикан усього втретє. До цього вона була у Львові та у музеї в Франції. Як розповідає владика Василій Семенюк, коли цей образ перебував у Львові, то тисячі і тисячі людей молилися та навіть відбувалися чудесні оздоровлення. На кожен день перебування ікони в Тернополі буде призначений один із деканатів, аби уникнути великих черг. Владика також наголошує, що черга буде рівною для усіх: депутатів і звичайних людей, здорових і хворих – усі приєднуватимуться до єдиної молитви. Також на Тернопільщину прибуде і Блаженніший Святослав Шевчук.

 

- Ми дякуємо Благодійному фонду «Твори добро» та Ігорю Гуді, бо церква не в силі сама зробити цю історичну подію, це не так просто і це є дуже велика цінність, її треба охороняти. Спеціально з Ватикану приїдуть монсеньйори, які будуть її охороняти і наша поліція буде охороняти. Ви розумієте, це пам'ять, яку не дай Боже втратити… Навіть про це не можна подумати, - говорить Владика Василій Семенюк.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.