У Тернополі люди з інвалідністю виготовляють окопні свічки та моляться за воїнів (фото, відео)

Опубліковано в Життя краю 22.11.2022

У тернопільській майстерні «Вертеп», що діє на території Церкви Матері Божої Неустанної Помочі, щодня кипить робота. Люди з інвалідністю, які є учасниками міжнародної спільноти «Лярш», виготовляють окопні свічки для українських воїнів.

Починається ранок з молитви, а далі волонтери приступають до роботи. Кожного дня вони створюють по кілька десятків свічок.

Менеджер майстерні «Вертеп» Світла Безп’ятчук каже, місія спільноти «Лярш» – створити особливе місце для людей з інвалідністю, де їх приймають та люблять. Тут «друзі» (так називають учасників «Ляршу») не лише спілкуються, але й роблять багато корисних справ.

–  З настанням холодів ми вирішили, що можемо у свій спосіб допомогти українським захисникам. Так з’явилася ідея створювати окопні свічки. Завдяки їм військові можуть зігрітися, висушити одяг, розігріти чи навіть приготувати їжу, – зазначила Світла Безп’ятчук. – Спершу ми скручуємо картон, поміщаємо його у бляшанку, а потім заливаємо гарячим парафіном. Багато свічок, які не догоріли нам приносять з церкви. Тут ми їх чистимо, кидаємо у чайник і розтоплюємо. Робота кропітка, але результат того вартує.

Окрім цього, учасники майстерні створюють іконки, свічки, мило, коралі з бісеру і вовни, ялинкові прикраси, писанки, шопери, рушнички, вітальні листівки, вервички, малюють картини.

Учасниця «Ляршу» Оленка каже, окрім створення свічок, дуже полюбляє працювати з бісером та готувати.

– Мені дуже подобається робити прикраси з бісеру, а також готувати. Тут ми навіть випікаємо смаколики, – розповіла Оленка.

Детальніше – у відео.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.