Кременецька художниця виставила на аукціон власну картину, щоб купити ліки для воїнів

Опубліковано в Життя краю 14.11.2022

Кременецька художниця Світлана Ткачук провела розіграш власної роботи, аби зібрати кошти на медикаменти для військових.

Аукціон мисткиня провела у соцмережах, а лотом стала картина «Подих весни».

Як пройшов розіграш та скільки коштів вдалося зібрати Світлана Ткачук розповіла «Сороці».

Художниця каже, раніше вже надавала свої роботи для благодійних розіграшів, однак сама аукціон провела вперше.

– Орієнтовно три тижні до цього до мене звернулася моя хороша знайома. Вона допомагала збирати кошти на тепловізор для наших земляків, тож шукала людей, які створюють щось своїми руками, щоб провести аукціон. Одним з лотів тоді стала моя робота, – розповідає Світлана Ткачук. – Нещодавно, вже після цього, я дізналася від волонтерів, що є потреба у ліках для воїнів. Зараз вже досить холодно. Ми всі спимо вдома, у теплих ліжечках, а там, на передовій, все зовсім інакше. Тож в мене виникла ідея розіграти картину, щоб зібрати кошти на медикаменти.

Аби стати учасником розіграшу потрібно було всього лиш придбати номер.

– Одна людина могла купити один або одразу кілька номерків. Вартість одного – 50 гривень. Тоді людині я присвоювала порядковий номер. Через генератор випадкових чисел обирали переможця, – зазначає художниця. – Участь у розіграші взяли понад 50 осіб, викупили 80 номерів. Багато хто купляв кілька номерків, деякі люди взяли одразу 10.

Завдяки аукціону вдалося зібрати 4050 гривень.

– Днями я ходила до волонтерів, вони склали для мене список потрібних медикаментів. Сказали, де саме їх купити. Переважно це протизастудні, противірусні та протизапальні препарати. Тож на гроші з аукціону купила ліки та віддала їх волонтерам для формування аптечок у місцевий волонтерський центр. Там формують медичні аптечки для воїнів. Шиють їх також жителі нашої громади, – каже Світлана Ткачук.

Лотом аукціону стала картина, створена Світланою Ткачук навесні цього року.

– Ця весна була для нас не такою, як усі попередні. Це якраз були перші місяці війни, тож спочатку художники в основному зображали події, які відбувалися навколо та те, що вирувало всередині кожного з нас. Однак згодом природа взяла своє – навіть на руїнах зацвіли квіти. Тому з’явилося натхнення створити ще щось інше. Особливо, коли зацвів бузок, який я дуже люблю, – говорить мисткиня. – Я назвала роботу «Подих весни», бо тоді з’явилася надія: якщо природа дарує нам таке рясне цвітіння, то значить все має бути добре!

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

17.04.2024 soroka
Transparency International Ukraine визнала Тернопіль найпрозорішим містом України, - інфографіка
Тернопіль визнали найпрозорішим містом України. За результатами рейтингу «Transparent cities/Прозорі міста», Тернопіль отримав найвищі показники…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.