Понад сто видів сирів в одній піці: кухар з Чорткова Віталій Колошиць знову встановив рекорд (фото)

Опубліковано в Життя краю 24.09.2022

Відомий піцайоло з Чорткова Віталій Колошиць разом з мережею піцерій «1708 pizza di Napoli» встановив ще один рекорд – «Найбільша кількість крафтових сирів використаних для приготування піци» (105 сирів).

Разом із колегами чоловік зібрав 339 тисяч гривень. Кошти передадуть 47-му штурмовому полку, який заснували Валерій Маркус та Іван Шаламага. За цю суму планують придбати 200 комплектів термобілизни для військових.

Про новий рекорд та процес приготування Віталій Колошиць розповів «Сороці».

Піцайоло каже, ідея встановити такий рекорд виникла давно.

– П’ять років тому я ненароком прочитав в інтернеті про рекорд французів. Тоді вони використали в одній піці 386 сирів. Згодом я про цю інформацію забув. Якось в офісі «1708 pizza di Napoli» з Володимиром Гнатюком (співвласник та співзасновник  мережі) ми думали, яку б «тусовку» організувати, щоб зібрати кошти для української армії. Тоді я пригадав цей рекорд. Думаю, чому б не зробити його в Україні. Так ми загорілися цією ідеєю, – каже Віталій Колошиць.

Упродовж двох місяців відділ маркетингу досліджував виробників крафтових сирів України. Майже два десятки компаній погодилися співпрацювати.

– Ми підрахували кількість сирів, які нам запропонували, і побачили, що виходить добра сотка, – зазначає шеф-кухар. – Готували піцу вдвох з Ігорем Лаврешином. Ми обоє входимо у 100 кращих шеф-кухарів України. За два тижні до події відкрили банку для донатів. До урочистого приготування вдалося зібрати вже 318 тисяч гривень. Решту зібрали вже під час встановлення рекорду.

Чортків’янин каже, для піци використали по 20 грам сирів усіх видів. Серед них – козячий сир, який був витриманий 24 місяці, український пармезан, моцарелла, качокавало, козячий сир з перцем, копчений овечий сир та інші. Нарізали їх під контролем експерта Книги рекордів України.Діаметр піци – 60 см. Вага: 2 кг тіста, 500 гр соусу, 105 сирів по 20 грам. Відбувалося дійство у закладі «1708 pizza di Napoli» на фудкорті у столичному ТРЦ «Lavina Mall».

– По пів кілограма  сирів кожного виду ми нарізали для дегустації. При вході поставили офлайн банку для донатів. Кожен, хто задонатив, мав змогу потрапити в зал для дегустації, зазначив чоловік. – Що ми зробили: зібрали кошти для ЗСУ; об’єднали усіх сирних крафтовиків в одній точці; зробили міні-ком'юніті, де виробники сирів мали змогу обмінятися контактами та подискутувати; встановили новий рекорд України.

Віталій наголошує, вражений тим, на якому високому рівні в Україні зараз сирна індустрія, попри війну та економічні проблеми.

Також під час встановлення рекорду було розіграно лот – ніж для нарізання піци.

– Концепція ножа є дуже важливою для закладу «1708», адже це – рік запатентування ножа для піци, а концепцією дизайну є саме ніж для піци. Ми придбали олдскульний ніж, нанесли на нього гравіювання «Рекорд України» та виставили на аукціон. Придбав ніж за тисячу гривень військовий з 47-го штурмового полку, який був присутній на нашому заході, розповів піцайоло. 

Нагадаємо, нещодавно Віталій Колошиць встановив ще два рекорди: найбільша кругла піца в Україні, діаметром 8,485 м; найбільша паляниця  в Україні, діаметром 3 м 40 см.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 soroka
В "УДАРі Віталія Кличка" порушили питання збільшення представництва жінок в органах влади
Гендерна рівність та соціальна інклюзія – важливі складові демократичного розвитку суспільства та партійного будівництва зокрема.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.