Версія для друку

Жителів Тернопільщини попередили про відповідальність за публікацію фото чи відео з місць обстрілів

Опубліковано в Життя краю 14.06.2022

У суботу, під час ракетного удару по місту Чортків фото та відео наслідків обстрілу були опубліковані у мережі.

У зв’язку з цим жителів області вкотре просять не публікувати фото та відео ракетних ударів й роботи ППО.

На цьому наголосив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

– В суботу під час ракетного удару по Чорткову незабаром вже гуляє відео того, куди прилетіли ракети, як вибухали тощо. Та сама ситуація сьогодні була в обід. Я звертаюся до всіх, в кого є бажання виставити ці фотографії чи відео – ви стаєте коригувальниками вогню, каже Володимир Труш. – Коли ворог випустив ракети, йому важливо отримати інформацію чи потрапили вони в ціль. Викладаючи своє відео ви можете скорегувати вогонь.

У своєму Телеграм-каналі Володимир Труш зазначив, що особи, які публікують фото чи відео падіння ракет будуть затримані та отримають підозру у здійсненні диверсійної діяльності та коригуванні вогню.

Коли ви знімаєте, прив’язуєте місцевість: номерні знаки транспортних засобів, людей які там були, звук. По відео можна визначити локацію де воно було знято, тому не робіть цього, – повідомив під час брифінгу голова ТОВА. – Сьогодні на Раді оборони було прийнято рішення, що всі опубліковані фото/відео ракетних обстрілів, збитих ракет чи їх уламків буде трактуватися, як коригування вогню і надання допомоги нашому ворогу. Тоді будуть прийматися відповідні рішення.