«Просимо зробити критерії погодження заходів»: організатори «Файного міста» звернулися до Ради оборони Тернопільщини

Опубліковано в Життя краю 17.05.2022

 

З 13 по 15 травня у Тернополі в онлайн-форматі відбувався благодійний фестиваль «Файне місто».

Кошти зібрані під час події будуть використані для потреб полку «Азов».

Фестиваль планували провести як онлайн, так і наживо, однак напередодні події рішенням Ради оборони було заборонено проведення масових заходів.

У зв’язку з цим співорганізатори фестивалю підготували звернення до Ради оборони області з проханням ввести чіткі критерії погодження або заборони проведення заходу.

– Після того, як було прийнято рішення про заборону на проведення масових заходів у Тернополі та області, відбувалося маса заходів та ще більше було анонсовано. Нам було не зрозуміло це. Якщо заборона для всіх, то ми підписуємо її, немає питань. Однак чому фестиваль, який складається з трьох днів концертів в сховищі для збору коштів «Азову» заборонений, а інші заходи ні, – каже співорганізатор фестивалю Максим Черкашин. Ми підготували звернення, у якому просимо зробити критерії погодження або заборони масових заходів, щоб вони були зрозумілими. Зараз ми говоримо не про себе, а за всіх інших. Щоб організатор знав, що не буде суб’єктивного підходу щоб погодити або відмовити в проведенні заходу. Адже для цього має бути обґрунтування.

Звернення передадуть до Ради оборони Тернопільщини та згодом повідомлять про результат.

Організатори кажуть, кошти для потреб полку «Азов» збирають з березня. Станом на зараз зібрано вже 28 354 406 гривень.

– Це 44 автомобілі, один безпілотний літаючий апарат, амуніція, паливо, аптечки, продукти харчування тощо. З часом пожертви від людей почали дещо зменшуватися, що було передбачувано. Хотілося, щоб рівень збору коштів не падав, тому ми вирішили – зробимо те, що можемо найкраще. Проведемо фестиваль, запросимо артистів, зберемо відвідувачів і таким чином трохи збільшимо кількість грошових внесків. Можемо точно сказати, що з ходом війни потреби не зменшуються, а ростуть, – говорить співзасновник фестивалю Володимир Пасяка. – Буквально за 5 днів ми продали майже всі квитки але, на жаль, за два дні до фестивалю дізналися, що не можемо його провести в офлайн-форматі.

Продакт-менеджерка Христина Кізлик каже, трансляцію фестивалю онлайн планували від початку, адже це дозволило б зібрати більшу частину коштів.

 – 300 людей могли відвідати фестиваль офлайн. Однак така ситуація сталася, що ми не змогли провести захід наживо. 50% квитків було повернено і ми можемо зрозуміти людей, але ця ситуація набула розголосу. Усі охочі заходили на трансляцію, щоб підтримати збір коштів, донатили. Тобто ми втратили певну суму але немало і зібрали, – говорить Христина Кізлик.

Протягом 3-х днів на сцені фестивалю виступили безкоштовно 18 музичних гуртів.

Усього під час заходу було зібрано 384 847 гривень, каже Христина Кізлик. На що буде витрачено зібрані кошти – повідомлять згодом.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.