Версія для друку

Вперше в історії боксу тернополянка представляє Україну на чемпіонаті світу серед жінок

Опубліковано в Життя краю 16.05.2022

З 9 по 21 травня у Стамбулі (Туреччина) проходить чемпіонат світу з боксу серед жінок.

На змагання в складі збірної України честь нашої країни захищатиме майстер спорту України, дев’яти разова чемпіонка України та двохразова бронзова призерка чемпіонату Європи Олеся Крисюк.

Дівчина представляє спортивну школу ШВСМ, ФСТ «Динамо» та Тернопільську федерацію боксу України. Тренується під керівництвом Руслана та Анатолія Фірманів.

У змаганнях цьогоріч бере участь 310 учасниць в 12 категоріях з 73 країн світу.

Про це розповів тренер спортсменки Руслан Фірман.

Олеся Крисюк представляє нашу країну у ваговій категорії 81 кілограм.

Готувалася до змагань дівчина у складі збірної України за кордоном.

– У березні вона поїхала на чемпіонат Європи до 22-х років. Там Олеся здобула третє місце. Після цього вона залишилася за кордоном, як і всі перші номери збірної команди України. Там вони проходили підготовку до чемпіонату світу, – каже Руслан Фірман. – В боксі не можна загадувати наперед. Розраховуємо виступити якнайкраще. В першу чергу, хочемо, щоб вона показала хороші поєдинки, а там, думаю, буде і результат.

Олеся Крисюк є першою боксеркою з Тернопільщини, яка здобула можливість представляти Україну на чемпіонаті світу серед жінок.

До цього Україну на чемпіонаті світу серед чоловіків представив житель Тернопільщини Віктор Петров-молодший.

– Олеся – перша дівчина з нашої області, яка добилася честі представляти Україну на чемпіонаті світу серед дорослих. До цього боксерки Тернопільщини не брали участі в чемпіонаті світу, – говорить Руслан Фірман. – На сьогодні в нас є двоє боксерів, які отримали таку можливість. Для нас, спортсменів, добитися права бути першим номером в складі збірної команди України  – дуже велика честь.

Фото: Федерація боксу України