Одяг збаражчанки з’явиться в магазинах популярного світового бренду (фото)

Опубліковано в Життя краю 10.02.2022

Одягу у стріт-панк стилі для покоління Z і усіх, хто почувається вільним.

Так про свою колекцію New generation каже 20-річна дизайнерка зі Збаража Вероніка Довгаль. Днями дівчина посіла друге місце у польському конкурсі Zostań projektantem w Croppie від популярного світового бренду.

Вероніка розповіла «Сороці», як інтерпретувала потреби та очікування покоління Z в одязі. 

– Зараз я навчаюся на третьому курсі Львівської національної академії мистецтв (дизайн одягу та взуття), але ще з дитинства захоплювалася створенням образів. Спершу шила одяг для ляльок, а потім перенесла це захоплення у доросле життя, – каже Вероніка Довгаль. – Минулого року я вже брала участь у схожому конкурсі і перемогла. Тоді я отримала нагоду три місяці постажуватися в компанії Reserved в Гданську. Коли у мережі побачила інформацію про конкурс від бренду Cropp, вирішила знову спробувати себе.  

За умовами Zostań projektantem w Croppie, учасники повинні були створити колекцію з понад 4 образів для покоління Z.

– Конкурс проходив у два етапи. На першому потрібно спроектувати і надіслати колекцію. Другий етап – відбірковий. Серед усіх учасників обирали 6 найкращих і тоді організовували онлайн-співбесіду. Зі мною на зв'язок виходив головний дизайнер, директор і кадровик торгової марки Cropp. Відтак, мені вдалося увійти до трійки фіналістів, розповідає Вероніка Довгаль.

Під час створення колекції New generation дівчина надихалася субкультурами минулого.

– Колекцію я створювала на осінь-зиму, тому, думаю, цього чи наступного року вже можна буде побачити її в магазинах. Задум народився значно раніше, а втілювала я його 5 днів на графічному планшеті. New generation – це міні-колекція. Нею я хотіла задовольнити потреби покоління Z в одязі, тому звернулася за натхненням до стилю стріт-панку, рокерів та байкерів. У колекції кілька комплектів, до яких входять штани різних фасонів (палаццо, карго), топи, водолазки, блискучий червоний тренч, зазначає Вероніка.

Щодо кольорів, то дизайнерка використала як дещо зухвалі, так і спокійні.

– Основними кольорами є синій, червоний (акцент), також використала нейтральні – тілесний, коричневий. Стріт-панк завжди виражався яскравими кольорами, але моя колекція – це все-таки одяг прет-а-порте. Він орієнтований на мас-маркет – великі партії у стандартних розмірах. Саме тому я намагалася наблизити колекцію до повсякденного життя, – пояснює Вероніка Довгаль.  

Одяг з колекції збаражчанки буде актуальним не лише для покоління Z, а й для старших осіб, які почуваються молодими та вільними.

Вероніка каже, планів на майбутнє є багато, однак говорити про них заздалегідь дівчина не любить.

– Усі дизайнери мріють стати знаним кутюр'є, але дається це далеко не кожному, підсумовує Вероніка Довгаль.  

На фото: Вероніка Довгаль 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 soroka
В "УДАРі Віталія Кличка" порушили питання збільшення представництва жінок в органах влади
Гендерна рівність та соціальна інклюзія – важливі складові демократичного розвитку суспільства та партійного будівництва зокрема.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.