«За кермом Сігуронька, в салоні – Дід Мороз»: у свята Тернополем курсував новорічний тролейбус

Опубліковано в Життя краю 20.01.2022

Вже третій рік поспіль святковий тролейбус, що курсує маршрутом №10, допомагав створити новорічно-різдвяний настрій жителям міста.

Водійка транспорту Оксана Перняк вже вкотре приміряє образ Снігуроньки та прикрашає салон на святковий період.

Цього року жінка залучила до цього й кондуктора. Василь Сюта зустрічав пасажирів в костюмі Діда Мороза. 

– Я його поставила перед фактом (сміється). Завжди працювала з кондукторками. І, відповідно, як я їх вберу? А цього року вперше на свята працювала з чоловіком-кондуктором, тож запропонувала теж вдіти святковий образ. Він згодився, – розповідає Оксана Перняк. – Люди реагують, звичайно, по-різному.  До Снігуроньки за кермом вже дехто звик, а от до мого кондуктора  – ще ні. Тому під час свят тернополянам було і весело, і смішно, що їх обілечує Дід Мороз.

На Водохреще водійка та кондуктор змінили образи на вишиті сорочки.

Оксана Перняк каже, в свята люди неодноразово дякували за подаровані емоції.

– Само собою це піднімає тернополянам настрій. Навіть йдучи по дорозі, люди бачили мій святковий тролейбус і їм піднімався настрій. В багатьох одразу очі великі і вони не знають, дивитися  чи далі йти. Наприклад, я працювала у новорічну ніч. Люди просили сфотографувалися і дякували за враження. Багато хто тоді їхав від ялинки, на вулиці дощило, а у салоні  – Дід Мороз, Снігурка, всі сміються та веселяться, – говорить жінка. На День Святого Василя прийшло до нас двоє хлопців з самого ранку з відрами. Засіяли пів тролейбуса, з усіма сфотографувалися і щасливі.

Є серед пасажирів й ті, хто чекає саме святковий тролейбус, каже водійка.

– Є люди, які дійсно чекають нас, бо їм цікаво. Наприклад, серед постійних пасажирів – жінка  з трьома дітьми. Вони з нами їздять постійно. Якось, коли я їхала з перерви, вона  заходить, і каже: «Ми вже змерзли. Вас нема і нема. Але, слава Богу, дочекалися», – пригадує Оксана Перняк.

Особливо тролейбус люблять діти, адже їх в салоні вгощають цукерками.

– Я вже знаю, що в середньому на день мені потрібно  50 цукерок. Тож завжди купую 50. Якщо бачу, що не вистачає, то докупляю. Продавці також вже знають, які цукерки мені потрібні і для чого, – говорить водійка.

Оксана Перняк зізнається, напередодні наступних новорічних свят повернеться до вже звичного образу Снігуроньки. Однак, дещо таки планує змінити.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.