Використовують 105 пристроїв: на Тернопільщині правоохоронці перевіряють справжність COVID-сертифікатів

Опубліковано в Життя краю 20.01.2022

За попередню добу в Тернопільській області зафіксували 1144 випадки зараження коронавірусом.

Медики зазначають, що цей показник є рекордним від початку пандемії.

Станом на сьогодні Тернопільська область за показником захворюваності вже відповідає рівню «помаранчевої» зони.

Так, у зв’язку з погіршенням ситуації сьогодні в Тернопільській ОДА відбулося засідання комісії ТЕБ та НС.

– На сьогодні епідеміологічна ситуація на території області погіршилася. Прослідковується динаміка збільшення захворюваності та госпіталізації пацієнтів. Наразі 20 закладів охорони здоров’я області надають допомогу хворим на коронавірус. Розгорнуто 1608 ліжкомісць. Завантаження ліжок для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою становить 40,3 %, реанімаційних – 37,0 %. Завантаження інфекційного відділення дитячої міської лікарні становить 76 %. На стаціонарному лікуванні перебуває 644 особи. Дорослі 612, діти – 32. На кисневій підтримці – 422 особи, що на 1,9 % більше, аніж за попередню добу, повідомила директорка департаменту охорони здоров’я ТОДА Ольга Ярмоленко.  

Під засідання також повідомили, що кожен із закладів, які надають медичну допомогу хворим на коронавірус, за добу використовує більше тонни кисню.

Начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол зазначив, що правоохоронці посилюють контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.

– Загалом на території області заступає 43 рейдових групи, до складу яких залучено 94 працівники поліції, 15 працівників Держпродспоживслужби, один санітарний лікар і представник органу місцевого самоврядування. Для перевірки ковід-сертифікатів поліція забезпечена 105-ти пристроями. Правоохоронці на місці виявляють, чи документ справжній, чи підроблений. За добу рейдові групи перевіряють понад 400 суб’єктів господарювання, підкреслив Олександр Богомол.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

17.04.2024 soroka
Transparency International Ukraine визнала Тернопіль найпрозорішим містом України, - інфографіка
Тернопіль визнали найпрозорішим містом України. За результатами рейтингу «Transparent cities/Прозорі міста», Тернопіль отримав найвищі показники…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.