На Тернопільщині спостерігають стрімке зростання кількості хворих на коронавірус, – епідеміолог (відео)

Опубліковано в Життя краю 17.01.2022

На Тернопільщині ускладнилася ситуація з кількістю інфікувань коронавірусом.

Про це повідомив заступник генерального директора з досліджень біологічних факторів лікар епідеміолог ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України» Володимир Паничев.

– Захворюваність за другий тиждень поточного року в порівнянні з першим тижнем зросла практично вдвічі. Якщо за попередній тиждень ми зареєстрували 1002 випадки, то цього тижня 2261 випадок. Це дуже стрімке зростання. Якщо воно буде продовжуватися такими темпами, є побоювання, що показники тижневої захворюваності будуть вищими, аніж попередній підйом, зазначив Володимир Паничев.

Ситуація зумовлена «Омікроном», який характеризується стрімким поширенням і значним зростанням кількості хворих, пояснює епідеміолог.

Володимир Паничев каже, критеріями неблагополучної ситуації є зростання випадків серед дітей, медичних працівників та освітян. Наприклад, кількість випадків серед дітей за тиждень зросла від 66 до 171. Серед медиків – від 30 до 90. Серед працівників освіти – з 36 до 99.

– У нас зменшується кількість людей, що помирають. Якщо за тиждень до цього померло 30 осіб, то за аналізований тиждень – 19. Якщо ми перевищимо показники попереднього підйому, то є ризик, що це призведе до більшої кількості людей, що помирають. Основним завданням в боротьбі з цією ситуацією є вакцинація. Йдеться не тільки про щеплення тих, хто ще не вакцинувався. Закликаю тих людей, у від останнього щеплення пройшло понад 6 місяців, звернутися за бустерною дозою. Також звертаюся до людей, які знають про свої проблеми з імунітетом, звернутися за додатковою дозою, додав Володимир Паничев.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.