Тернополянам розповіли, коли чекати наступну хвилю коронавірусу

Опубліковано в Життя краю 03.12.2021

Станом на сьогодні у Тернополі зменшується кількість хворих на коронавірус.

Про це повідомив начальник відділу охорони здоров’я міськради Василь Даньчак.

– Хочу підтвердити, що вже 3 тиждень поспіль ми спостерігаємо спад захворюваності на COVID-19 в межах Тернопільської міської територіальної громади. Це значить, що в рамках поточної хвилі починає проходити пік, – каже Василь Даньчак. – В медичних закладах нашого міста на сьогодні перебуває 191 пацієнт. Хочу нагадати, що в медзакладах охорони здоров’я розгорнуто 360 ліжок для надання допомоги хворим з COVID -19. Середня завантаженість ліжок за останній тиждень в нас коливається 51 - 53%.

Однак в перші місяці наступного року прогнозують нову хвилю захворювання, додає начальник відділу охорони здоров’я.

– Ми бачимо спадання захворюваності але всі пронози говорять про те, що вже в новому, 2022-му році, ми матимемо нову хвилю захворюваності. Її прогнозують у період приблизно з кінця січня і до початку березня. Тому потрібно робити все, щоб провакцинуватися та вберегти себе, своїх рідних і близьких, – зазначив Василь Даньчак.

Він додав, що першу дозу вакцини отримали вже майже половина мешканців Тернополя.

– В більшості регіонів України принаймні першою дозою вакцинувалося вже більше ніж 40% населення. Якщо говорити про нашу міську територіальну громаду, то першою дозою провакциновано 49,6% населення,  двома – 33-34% мешканців нашого міста. Від початку вакцинальної компанії проведено більше, ніж 181 000 щеплень, – каже Василь Даньчак.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.