Тернопільщину відвідав Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет (фото, відео)

Опубліковано в Життя краю 16.11.2021

В рамках робочого візиту сьогодні Тернопільщину відвідав міністр освіти і науки України  Сергій Шкарлет.

Він відзначив позитивний розвиток області.

– В Тернополі я  не перший раз, але з робочим візитом в якості міністра - таки вперше. Сьогодні Тернопілля перебуває в топ-10 областей, які найбільш активно розвиваються. Все це завдячуючи праці всі органів влади. Вражаючі результати, які сьогодні мені приємно відзначити у своїй галузі, – говорить Сергій Шкарлет. За рахунок  коштів ДФРР, місцевого бюджету, та  субвенцій Міністерства освіти і науки будуються дитячі садочки, школи та інші соціально-культурні об’єкти.

В рамках візиту Сергій Шкарлет відвідав новозбудований дитячий ясла-садок у Білій та Підгороднянську загальноосвітню школу першого ступеня з дошкільним закладом.

– Приємно розуміти, що кошти держави, платників податків і місцевих громад спрямовуються саме на розвиток суспільства. Дуже приємно відзначати успіхи Тернопільщини в соціальній сфері, підтримці нашої держави та розвитку України в цілому,говорить Сергій Шкарлет.

Також Міністр освіти та науки відзначив, велику кількість вакцинованих серед освітян Тернопільщини.

– Сьогодні пандемія Covid-19 перевтілюється в пандемію не вакцинованих. Це підтверджують всі статистичні оцінки не тільки в Україні, але  й у цілому світі. Хочу подякувати освітянам за вашу свідомість. Мабуть, окрім військових освітяни є одними з найбільш дисциплінованих верств населення. Сьогодні в закладах загальної середньої освіти вакциновано майже 94% працівників, – зазначає Сергій Шкарлет. – Зараз всього 93 школи не працюють через відсутність вакцинації. Ми сьогодні закликаємо всіх організовувати навчальний процес в офлайн режимі. Це потрібно для того щоб діти мали можливість соціалізації, а батьки могли заробляти кошти. Це не означає, що онлайн освіта є поганою. Однак вона ніколи не замінить офлайн освіту і буде корисним додатком для здобуття додаткових навичок.

Також Міністр освіти і науки прокоментував ситуацію з відсутністю шкільного автобуса для учнів Підлісного, що на Монастирищині. Діти змушені годинами чекати громадський транспорт аби потрапити на заняття в сусіднє село.

Давайте переадресуємо це питання керівнику місцевої громади. Субвенцію держава виділила,  автобус також. Батьки цих дітей безпосередньо до Міністерства не зверталися. Проте якщо вони зроблять запит на Міністерство, ми ретельно перевіримо ці факти. Відправимо туди Державну службу якості освіти  і дамо свої рекомендації.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.