Версія для друку

Володарка титулу «Міні Принцеса Україна» з Тернопільщини поділилася історією успіху

Опубліковано в Життя краю 14.10.2021

За кілька днів 8-річна жителька Теребовлі Соня Кацімон, стала відомою не лише на Тернопільщині, але й по всій країні здобувши титул «Міні Принцеса Україна 2021».

Однак, перемога в цьому конкурсі далеко не єдина та не перша у житті маленької красуні.

Про власний шлях у світі краси та моди,  співпрацю з брендами та плани на майбутнє юна модель розповіла «Сороці».

Конкурси краси та співпраця з відомими брендами

Навчання в модельній школі Соня розпочала лише рік тому.

– Стати моделлю це була її ініціатива. Соня якось прийшла додому з такою ідеєю. Її подружка також записалася в школу моделінгу. В нас в Теребовлі тоді ще нічого такого не було, тому ми їздили до Тернополя, – говорить мама дівчинки пані Мар’яна. – Спробували один раз і зараз вчимося далі. Соня зараз на другому рівні навчання і швидше за все будемо йти на третій.

Сама дівчинка каже, що їй моделінг сподобався одразу.

– Я люблю брати участь в показах та конкурсах краси. Навіть не знаю, що мені подобається більше. Завдяки тому, що я – модель, змогла зустріти багато різних людей та дізналася багато цікавого. Тому я люблю все це, зізнається Соня. – Мій перший показ був для журналу «Kids Boss». Пам’ятаю, що тоді в мене було дуже багато емоцій: в однієї хвилини я переживала, іншої – дуже раділа. Мені  тоді дуже сподобалося і я вирішила займатися цим і далі.

Протягом року дівчинка взяла участь у чотирьох конкурсах краси та зараз є володаркою декількох титулів. А саме: «Тернопільська міні-принцеса», переможниця номінації «Супер гран-прі» конкурсу «Міні Міс Західної України», та «Міні Принцеса Україна». Також Соня була учасницею «Міні Міс Україна», де отримала титул «Золотий талант».

Крім того, юна красуня співпрацює з відомими українськими та зарубіжними брендами.

– Ми дуже часто ходимо на рекламні фотосесії.  Декілька брендів вже обрали її в якості «обличчя».  Соня вже тричі рекламувала одяг. Зокрема, ми співпрацювали з такими брендами, як «ANDRE TAN», «Bayvel», «Dembohouse» та безліч закордонних брендів, – розповідає Мар’яна Кацімон.

«Люблю школу та малювання»

Крім навчання в модельній школі дівчинка також відвідує танці, гімнастику, фортепіано та малювання.

– Хоч малювати почала тільки півроку тому але мені дуже подобається. Це приносить мені задоволення. Я відтворюю свої думки на листочку паперу, – ділиться Соня. – Найбільше люблю малювати природу. Наприклад,  як сонце сідає або міняється погода. Також мені подобається грати на фортепіано.

Не менше маленька красуня любить шкільні уроки.

– Не знаю як кому, але мені школа дуже подобається. Я люблю вчитися, а серед улюблених предметів – малювання та читання, – розповідає дівчинка. – Поєднувати навчання з моделінгом для мене не складно. Звичайно, через велику кількість справ  буває трохи змучуюся, але це для мене не проблема. Все це  мені подобається і приносить енергію. Я не хотіла б від чогось відмовитися.

Соня каже, що окрім того знаходить можливість для відпочинку.

– В мене завжди є час щоб зустрітися з друзями, погратися з котиком  та зробити домашнє завдання.

«Міні Принцеса Україна 2021»: не змагання, а дружній табір

До участі у конкурсі «Міні Принцеса Україна 2021» Соня Кацімон готувалася три тижні разом з рідними.

Дівчинка репетирувала танець та розповідь про себе, яку складали всією сім’єю.

Мама Соні розповідає, в першу чергу підтримували юну модель морально.  

– Здебільшого ми м’яко налаштовували її на те, що головне – участь, а не перемога, й потрібно залишатися собою, що б не сталося. Радили товаришувати з дівчатками, а не сваритися і бути конкурентками, – говорить пані Мар’яна. – Організатори дуже гарно знайшли підхід до учасниць. Діти не задумувалися над конкурсом. Їм влаштовували вечірки після репетицій, вони були ніби в невеликому таборі з відпочинком і конкуренції між ними не було.

Сама Соня зізнається, що на конкурсі знайшла багато нових подруг.

– Мені там неймовірно сподобалося. Окрім мене участь брали ще 21 дівчинка і я познайомилася з усіма. Було дуже цікаво і дізналася щось нове. Ми не сварилися, а навпаки – допомагали і підтримували один одного, – пригадує маленька модель. – Я звичайно трошки хвилювалася під час конкурсу, але заспокоювалася і казала сама собі що переможу і все буде добре.

Крім того напередодні заходу дівчинка три дні поспіль готувалася разом з іншими учасницями вже в Києві.

– Ми приводили її зранку, а забирали ввечері. Загалом репетиції тривали приблизно 4-5 годин на день. Нам скидали фотографії, що з дітками все добре, їх годують та доглядають. Що буде на конкурсі для батьків залишалося таємницею, бо дівчаткам заборонили розповідати про деталі. В загальному Соня розказувала, як проходить репетиція, але образ, який  для неї підібрали організатори, для нас був таємницею до самого заходу, – розповідає мама Соні, пані Мар’яна. – Під час конкурсу ми також не могли бути з ними. Привели дівчаток зранку, а самі прийшли вже після обіду в якості гостей та спостерігали з глядацької зали.

«Коли одягали корону, я плакала від радості»

Юна модель зізнається, дізнавшись про власну перемогу не могла стримати емоцій.

– Коли на мене надягли корону, я заплакала від радості. Не можу передати ці враження… Було неймовірно приємно, – пригадує Соня.

Мар’яна Кацімон каже, її в цю хвилину переповнювала гордість за доньку.

– Щоразу коли Соня бере участь в конкурсі вся сім’я хвилюється. Але звичайно їй цього не показуємо. Однак вона впевнено йде до своєї мети і ні на що не зважає, – говорить мама дівчинки. – Коли вона перемогла, я відчувала гордість та радість. Не вірилось, що вже донечка так виросла. Здається, що вона така маленька на великій сцені, між такої  великої кількості дорослих і діток і їй одягають корону. Ми неймовірно раділи за неї.

Головна мрія – побувати в Парижі

Поділилася юна модель і планами на майбутнє.

– Мрію перемогти в конкурсі краси «Міні Міс Всесвіт» та поїхати в місто моди і краси – Париж, – каже Соня Кацімон. – Коли виросту хочу взяти приклад зі своєї наставниці та теж стати вчителькою модельної школи.