Під Тернопільською ОДА люди просили повернути у село гімназію (фоторепортаж)

Опубліковано в Життя краю 08.09.2021

Під стінами Тернопільської ОДА зібралися вчителі та батьки учнів Чугалівської гімназії.

Люди протестували проти реорганізації навчального закладу в початкову школу.

Цього навчального року учні 5 – 9 ще жодного разу не відвідували заняття.

Батьки переконують – про закриття школи їм повідомили надто пізно, а інших навчальних закладів натомість ніхто не пропонував.

– Все літо з нами практично не спілкувалися. Освітяни мали б організувати заходи, під час яких батьки і діти обрали б іншу школу. Натомість нас перед першим вересня поставили перед фактом: обирайте самі, – говорить Роман. – Вони ліквідують ці класи і, відповідно, мали б щось запропонувати у відповідь. Мови про це не було. Саме тому діти вже стільки часу не ходять на навчання.

За словами протестувальників, як саме діти доїжджатимуть іншого навчального закладу ніхто також не обмовився.

– Я – мама двох дітей. Першокласник сьогодні в школі, а п’ятикласник вже 6 днів вдома. Нас поставили перед фактом – ідіть обирайте другу школу, – розповідає пані Інна. В нас проблема з поїздом, бо до міста далеко – до найближчої там школи 14 кілометрів. Маршрут автобусу, яким добиратимуться діти, нам не показали. Ми не бачили навіть чорновий варіант.

Люди кажуть, під ОДА приїхали аби їх нарешті почули.

Ми приїхали, щоб нас побачили. В Кременці на нас не звертають уваги. Тож з сьогоднішнього дня я оголошую голодування. Ніколи не брала участі в акціях протесту, не підтримувала перекриття дороги, але я не знаю що ще можна зробити щоб вони почули, – говорить вчителька математики гімназії Надія Медецька.

До людей вийшла начальниця управління освіти та науки ТОДА Ольга Хома. Вона запевнила протестувальників, що залучить юристів для перевірки правомірності реорганізації навчального закладу.

До слова, раніше жителі села Чугалі намагалися завадити реорганізації гімназії.

Минулого тижня, 2-го вересня, люди перекрили дорогу в центрі Кременця в знак протесту. До того проводили у селі громадські слухання, на яких були присутні приблизно 80 осіб. Тоді всі одноголосно проголосували проти реорганізації навчального закладу.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 Катерина Шаблій
Від чого залежить комфорт дитини під час квартирного переїзду?
Зміна місця проживання — випробування не з легких. Якщо в сім'ї є діти, крім клопоту…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.