У Тернополі постанову за порушення правил зупинки, стоянки та паркування тепер видають за кілька хвилин

Опубліковано в Життя краю 31.08.2021

У Тернополі вже тиждень діє нова сучасна програма для муніципальних інспекторів.

Вона покликана автоматизувати процес фіксування порушень правил паркування в місті.

Як працює нововведення – начальник управління муніципальної інспекції продемонстрував журналістам.

– Тернопільська міська рада продовжує роботу в сфері діджиталізації та цифрової трансформації. Одним із ключових пріоритетних напрямків була автоматизація фіксації порушень правил паркування. Мета – щодня опрацьовувати більше вулиць на предмет порушення правил паркування. Для цього міськрада придбала програмне забезпечення, планшети, портативні термінали для друку. У комплексі це дасть змогу пришвидшити розгляд і оформлення постанов про адміністративні  правопорушення, які стосуються паркування, розповіла начальниця управління цифрової трансформації та комунікації зі ЗМІ Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич.

Раніше фіксація таких порушень займала значно більше часу, оскільки багато документації інспекторам довелося оформляти вручну, пояснив начальник управління муніципальної інспекції Ігор Максимів.

– Нова атоматизована система покликана полегшити процес оформлення правопорушення, що стосується зупинки, стоянки чи паркування. До цього інспектори також користувалися планшетами, але все було не так оперативно. Їм доводилося витрачати час не лише на фіксацію, а й оформлення документів, встановлення власника транспортного засобу тощо. Тепер наш працівник підходить до автомобіля, фотографує, правильно класифікує порушення й передає інформацію в центр обробки даних. Система автоматично розпізнає номери транспортного засобу, встановлює особу власника й постанова готова до друку. Це відбувається у той самий момент, коли інспектор перебуває біля автомобіля. Портативний принтер видає повідомлення про штраф у вигляді чеку касового апарата, пояснив Ігор Максимів.

Інспектори повідомили, що найбільше порушень правил паркування у Тернополі наразі фіксують в центрі міста й поблизу ринку.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

17.04.2024 soroka
Transparency International Ukraine визнала Тернопіль найпрозорішим містом України, - інфографіка
Тернопіль визнали найпрозорішим містом України. За результатами рейтингу «Transparent cities/Прозорі міста», Тернопіль отримав найвищі показники…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.