Тернополян запрошують долучитися до спільної донації крові

Опубліковано в Життя краю 09.06.2021

У неділю, 13-го червня, тернополяни мають нагоду стати донорами.

Спільна донація «Ми усі однієї крові» розпочнеться о 10 ранку на Театральному майдані міста та триватиме до 14-ої години.

Організатори акції, члени громадської організації «Я ДОНОР» кажуть, що головна мета заходу – показати жителям не лише міста, а й області, що врятувати життя – простіше, аніж може здатися.

 Здача крові не лише потрібна, а й є дуже простою для людей і боятися цього не потрібно. Важливо популяризувати донорство не лише в місті, а й  області, адже якщо в Тернополі є багато людей, які стають донорами, то, наприклад, в невеликих містах це не популярно. Переважно, люди приходять по потребі – наприклад, коли хтось з родичів потрапив до лікарні і потрібно здати кров, – каже голова ГО «Я ДОНОР» Роман Ничвидюк.

Охочим долучитися до акції потрібно мати з собою паспорт для реєстрації. Якщо ж він у форматі ID-картки, потрібно й прописку.

Перед здачею крові потенційних донорів оглянуть лікарі.

– Донором може бути особа, якій виповнилося 18 років, і вона є громадянином України або має посвідку на проживання. Крім того, вага людини має бути понад 50 кілограмів. Ця вимога прописана в законодавстві. Перед здачею крові потенційний донор має чесно сказати чи хворів він на такі захворювання як СНІД, ВІЛ або вірусні гепатити. Також протягом року не можна здавати кров після пірсингу або татуювання. Є імовірність, що під час процедури Вам занесли інфекцію, яка може проявитися протягом цього періоду. Звичайно, є й інші обмеження але це основні,  – розповідає Роман Ничвидюк.

До слова, у Тернополі схожу акцію проводять вперше. Спільну донацію у місті проведуть до Всесвітнього дня донора, який щороку відзначають 14-го червня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.