У Тернополі діти з інвалідністю мали нагоду показати свої таланти (фото)

Опубліковано в Життя краю 08.06.2021

У неділю, 6-го червня, в парку імені Тараса Шевченка відбулася акція «Чужих дітей не буває» приурочена до Міжнародного дня захисту дітей.

Діти та молодь з інвалідністю разом з своїми однолітками мали нагоду виступити на сцені під час свята та показати свої таланти або взяти участь у майстер-класах, які відбувалися на 6-різних локаціях — розпис пряників, ліплення пластиліном, живопис тощо.

Організатори свята — Тернопільський обласний центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю та громадська організація «РУХ - ЖИТТЯ БЕЗ МЕЖ», кажуть, що головна мета свята — дати можливість дітям та молоді з інвалідністю проявити свої здібності та поспілкуватися з однолітками.

 — В рамках цього дійства ми намагалися зібрати дітей та молодь з інвалідністю, а також їхніх ровесників, аби вони мали змогу продемонструвати свої вміння, виступити на сцені і показати, які вони талановиті, не зважаючи ні на що, — каже голова ГО «РУХ - ЖИТТЯ БЕЗ МЕЖ» Олена Коваль. Попри те, що до вечора почало дощити, всі були дуже щасливі і раділи, що зібралися і провели час разом, бо нагода випадає не так часто, як би хотілося. Ми маємо сприяти, щоб такі ініціативи проводилися якомога частіше. Хочеться, щоб була єдність в суспільстві і молодь з інвалідністю не перебувала лише в одному просторі, а могла його змінювати, комунікувати з своїми однолітками, бути побаченими і почутими.

На сцені упродовж заходу виступили понад 50 осіб, в тому числі учасники танцювальних колективів, а також діти і молодь з інвалідністю з Чорткова та Кременця, які мали нагоду показати присутнім свої таланти.

Волонтери свята — учні старших класів Тернопільської ЗОШ № 28 допомагала одноліткам проявити себе у творчості.

— Ми щиро дякуємо тим людям, які впродовж декількох годин стояли навіть під дощем і допомогли провести свято. Все це — дійсно командна робота усіх учасників. Все було дуже гарно, по-домашньому тепло і треба було бачити очі дітей і їхніх мам. Дуже вдячні школам і гостям, які долучилися, — говорить Олена Коваль. — Діти з інвалідністю можуть дати нам дуже цінні уроки. Показати, яку вони мають силу волі, духу. Адже коли  дитина з порушенням рухового апарату виходить на сцену і співає пісню, переборюючи страх великої сцени, — це важка праця, адже попри власний дискомфорт, вона все ще хоче показати світові власний талант. Вони — наші найкращі вчителі.

Світлини з Facebook-сторінки громадської організації "РУХ - ЖИТТЯ БЕЗ МЕЖ".

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.