Жителька Тернопільщини в’яже іграшки аміґурумі з плюшевої пряжі

Опубліковано в Життя краю 17.05.2021

Вже понад три роки кременчанка Ірина Валецька в’яже м’які іграшки з плюшевої пряжі у техніці аміґурумі.

Це – японське мистецтво в'язання спицями або гачком маленьких м'яких звірят і людиноподібних істот.

Про своє захоплення Ірина Валецька розповіла «Сороці».

Надихнула на цю творчість мене наша кременецька майстриня Ллія Фурсик. Вона займається виготовленням текстильних виробів. В’язати гачком я любила ще з юних літ. Вирішила спробувати. Спочатку не все в мене виходило, але терпінням і наполегливою працею я отримала бажаний результат, розповідає Ірина Валецька.

Головне – зробити обличчя, каже жінка. Воно має бути симетричним і схожим на дитяче, тоді іграшка виходить мила і ніжна, їх полюбляють не тільки діти, а й дорослі.

– Я створюю іграшки з плюшевої пряжі. В роботі нею є свої нюанси. Про в’язання цих іграшок є достатньо матеріалу в інтернеті. Майстрині діляться своїм досвідом і показують, як виготовляють. Кожна нова іграшка є для мене особливою, вона деякий час має побути в мене дома. Я жартую, що маю нею сама награтися, тоді можу сміло віддати її новій мамі-власниці, зазначає Ірина Валецька.

 Аби створити іграшку, Ірина Валецька спершу добре вивчає героя.

– Якось отримала замовлення на виготовлення Міні-Маус, це – подружка Міккі Майса. А схема, за якою я мала виготовити її, була румунською мовою. Довелось перекладати, а тоді зв’язати. Але було цікаво. Замовниця стала моєю постійною клієнткою. Якось мала замовлення на баранчика Шона. Для цього ще й мультик довелось дивитись, щоб з ним познайомитися, розповідає Ірина Валецька.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.