Тернополянин Ігор Побер з 11-річним сином вибороли першість на чемпіонаті з пауерліфітингу (фото, відео)

Опубліковано в Життя краю 07.04.2021
Відомий тернопільський спортсмен та політик Ігор Побер разом із 11-річним сином Данилом взяли участь у Відкритому Чемпіонаті ВПА Україна із пауерліфтингу, PUSH & PULL, присіду, жиму штанги лежачи, станової тяги, що відбувався цими вихідними у Луцьку.

Ігорю Поберу вдалося повторити рекорд, який він встановив наприкінці березня в столиці. Так, спортсмен підняв на біцепс штангу, вагою у 98 кг. Спершу він зробив кілька спроб – 90 кг, 95 кг, а потім осилив вагу у 98 кг. Також спортсмен спробував підняти на біцепс й штангу у 100 кг, такий рекорд він встановив у 2019 році. Однак цього разу повторити його не вдалося. 

Щодо Побера-молодшого – Данила, то 11-річний хлопець виступив у ваговій  категорії 48 кг («тінейджери»). Хлопець здобув перше місце в жимі штанги лежачи та підйомі штанги на біцепс.

– Я вважаю, що дітей потрібно вчити власним прикладом, саме так і виховую сина. Це більше, аніж заняття спортом, це – стиль життя. Завдяки навантаженням людина стає сильнішою не лише фізично, а й емоційно. Данилові всього 11 і він тільки починає працювати над собою, але вже є перші результати. Мені подобається спостерігати, як він виборює свої перемоги та ставить власні рекорди. Бачачи, як старанно він тренується, я розумію, що Данило обрав для себе правильний шлях, – зазначає Ігор Побер.

Спортсмен каже, його мрія – побувати на масштабному спортивному фестивалі «Арнольд Класік» у США, однак захід вже переносили кілька разів через пандемію коронавірусу.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.