Тернополянам вперше показали «Фронтовий Кобзар» (фото)

Опубліковано в Життя краю 31.03.2021

В Українському домі «Перемога» сьогодні, 31 березня, презентували нове видання «Кобзаря» Тараса Шевченка – «Фронтовий Кобзар».

Автором проекту є художник, доброволець Сергій Пущенко.

«Фронтовий Кобзар» містить 46 колажів, які відтворюють сучасний період життя країни. Сергій Пущенко у виданні використав не лише власні світлини, зроблені під час Революції гідності та війни на сході України, а й знімки воїнів ЗСУ, фронтових кореспондентів.

Сам Сергій Пущенко, на жаль, через незадовільний стан здоров’я не зміг приїхати до Тернополя. «Фронтовий Кобзар» презентувала волонтерка Олена Живко. 

– Читаючи цю книгу, ви зрозумієте, наскільки актуальним та потужним є кожне слово. За Україну нам доводиться боротися, пролито вже дуже багато крові, – сказала Олена Живко. – Ніщо не вічне, окрім мистецтва. Колись не буде нас, але будуть колажі, будуть портрети, буде ця книга. У ній – багато хлопців, яких вже з нами немає. Ніщо не може бути так важливо, як пам'ять про них. Сьогодні війна переходить в мистецькі проекти. Якщо ви проїдетеся Францією, побачите, що про війну, яка у них була, нагадує геть усе: архітектура, мистецтво. У нас, на жаль, часто не згадують про війну, навіть попри те, що вона триває.

Також в УД «Перемога» презентували виставку фотоколажів і книжкових розворотів до видання. Вона діятиме до неділі, 4 квітня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.