"Єдиний стрілецький день": на Тернопільщині провели вишкіл військовозобов’язаних (фото)

Опубліковано в Життя краю 26.02.2021

Сьогодні для військовозобов’язаних та резервістів, які входять до організаційного ядра підрозділів територіальної оборони провели військовий вишкіл .

Навчання відбулися на базі військової частини що у селі Біла.

Вишкіл пройшли близько 150 осіб з Тернопільського, Збаразького, Густинського, Теребовлянського і Підволочиського районів.

– Головна мета цього заходу  – довести до свідомості кожного військовозобов’язаного, що вони прибувають сюди для відшліфування власних навичок, які необхідні їм для ведення бойових дій, – зазначив командир 105-ї окремої бригади територіальної оборони майор Іван Марченко. Тобто кожен з них має знати свою посаду, підрозділ і яке завдання має виконати відповідно до свого призначення. Від цього залежатиме виконання завдань підрозділу.

Під час навчання присутні пройшли заняття по тактико-спеціальній, тактичній, інженерній і тактико-медичній підготовці. Також військовозобов’язані вправлялися в стрільбі з автомата АК-74 і пістолета Макарова.

– Під час занять  з тактичної медицини, військовозобов’язані вивчають  надання домедичної допомоги на полі бою. Це потрібно вміти робити, для того, щоб рятувати життя пораненим. Під час навчання ми акцентуємо увагу на зупинку кровотечі. В такому випадку допомогу треба надати якнайшвидше, бо за кілька хвилин настає смерть, – розповідає старший лейтенант Сергій Ярмоленко.

До слова, що вишкіл було проведено в рамках «Єдиного стрілецького дня».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.