«Спомини обпаленої долі…»: у Тернополі відбулася мистецька зустріч, присвячена війні в Афганістані (фото, відео)

Опубліковано в Життя краю 16.02.2021

Сьогодні у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбулася літературно-мистецька зустріч «Спомини обпаленої долі…».

Захід присвячено Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.                                                                                                                                      

На зустріч прийшли й ветерани Афганістану, які поділилися з присутніми власними спогадами про війну на чужій землі.

–  Україна понесла дуже великі втрати під час цієї війни. Загалом 80-ті роки минулого століття для України були одними з найгіркіших. Як ми пам’ятаємо, у 1986 році трапилася Чорнобильська трагедія і протягом 80-х років тривала 10-літня війна в Афганістані, – каже перший заступник голови Тернопільської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Василь Когут. – 160 153 українці приймали участь у цій війні. З них загинуло 3360, 72 пропали безвісти і близько 12 000 були поранені і повернулися в Україну інвалідами. Це дуже важко, особливо розуміючи, що в кожного з них була сім'я.

Крім того, під час заходу тернополяни могли переглянути тематичну експозицію, у якій було представлено зброю, форму та фото, представлені Тернопільською обласною організацією Української Спілки ветеранів Афганістану.

Ветерани передали музею бронежилет та пакол (традиційну афганську шапку).

Також під час зустрічі автор військово-патріотичних пісень Роман Лотецький виконав кілька власних музичних творів, пов’язаних з цією війною.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.