Тернополянам розповіли про "вкрадене Різдво" (фоторепортаж)

Опубліковано в Життя краю 30.12.2020

Вчора у Тернополі презентували дитячу пригодницьку казку «Таємниця червоного чоловіка або вкрадене Різдво».

Книгу було створено у співавторстві тернопільської письменниці Ірини Мацко та львівського мультиплікатора Сергія Гармаша.

За словами авторів, «Таємниця червоного чоловіка або вкрадене Різдво» – це історія про Тернопіль, тож для містян вона буде особливо цікавою.

Ця різдвяна казка, як на мене, дуже незвична. Вона цікава й тим, що розповідає про наш Тернопіль. Там є місцеві локації, прив'язка героїв до нашого міста тому, думаю, що це буде цікаво почитати діткам, –  говорить Ірина Мацко.

Ідея цієї історії появилася ще рік, кажуть автори.

 – Сама ідея зародилася під час презентації ще одної книжки про Тернопіль рік тому. Разом з п’ятикласниками, які були там, ми, власне, й почали розвивати цю історію. Обговорили характер героїв, їх імена, де це має відбуватися і, відповідно, тому  там є наше чудове озеро. Це напевно перший такий досвід, коли казка народилася з спроби казкарювати просто під час презентації, – розповідає Ірина Мацко.

За словами авторів, така співпраця у них вперше.

– Не можу сказати, що ця робота була важкою. Ми поговорили, продумали основні деталі. В обговоренні воно все народжувалося, – каже Сергій Гармаш.

Під час презентації автори зачитали уривки казки та разом з присутніми на заході дітьми спробували придумати нову історію.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.