Версія для друку

На Тернопільщині бажання дітей з інвалідністю втілили в реальність

Опубліковано в Життя краю 25.12.2020

Нещодавно у Збаражі відбулася благодійна акція «Подаруй дитині свято».

Працівники центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді публікували у мережі листи з побажаннями діток з інвалідністю до Святого Миколая та шукали благодійників, які допоможуть втілити мрії у реальність.

За словами організаторів, до доброї справи долучилися майже тридцять людей, відтак кожна дитина отримала бажаний дарунок.

– Щастя, що всі отримали дарунки, не зважаючи на те, що деякі з них були дуже дорогі, приблизно в межах 20-ти тисяч. Переважно це спеціальне обладнання: ліжко, ходунки, столик спеціальний для діток, які мають проблеми з розвитком та інвалідністю, – розповідає організаторка акції Руслана Боднар.

Втілення найдорожчих побажань взяв на себе один з місцевих мешканців. Зі слів Руслани Боднар, чоловік витратив на це майже тисячу євро.

Один з місцевих мешканців, який і до того займався благодійністю, почитав кілька постів про найбільш дороговартісні подарунки та зголосився придбати кожен з них, – каже організаторка. – Побачивши суми, він був, м’яко кажучи, вражений, але не відмовився подарувати дітям свято.

До акції долучилися й мешканці інших районів, областей та навіть країн, каже Руслана Боднар.

– Мене дуже приємно вразило те, що до акції долучилося багато людей, не лише з іншого району, а з сусідніх областей – Франківщини, Хмельниччини тощо. На один з подарунків гроші прислали й жінки, які зараз мешкають в Італії, – зазначила Руслана Боднар. – Люди помагали щиро. Думаю, що дітки, які писали листи, та їхні батьки дуже вдячні. Вони мали мрію і сподіваюся, що вона здійснилася з Божою допомогою та завдяки добрим людям.