Версія для друку

"Номери": у Тернополі презентували стрічку Олега Сенцова

Опубліковано в Життя краю 21.11.2020

Вчора у Тернополі відбулася прем’єра фільму Олега Сенцова та та Ахтема Сеітаблаєва «Номери».

Стрічку презентувала виконавиця ролі Десятої у «Номерах» — Марія Смолякова.

«Номери» – це розповідь про ув’язнене суспільство, яке намагається побороти свої страхи та отримати свободу.

За словами Марії Смолякової, герої стрічки не мають імен а лише порядкові номери.

— В фільмі ні в кого немає імен. Є лише цифри від одного до десяти. Також є Нуль, так званий Бог, який керує всіма номерами. Потім з’являється Одинадцятий, проте, за яких обставин це відбувається — побачите самі, — каже акторка. — Я граю роль Десятої. На перший погляд це дівчинка, яка дивиться на життя через рожеві окуляри. Проте, насправді вона розуміє все, що відбувається в світі але наївною їй бути легше.

Під час роботи над фільмом Олег Сенцов, був в ув’язнений російськими окупантами, тож деталі зйомки обговорював через листування.

—Анастасія Чорна, подруга Олега, регулярно з ним списувалася. Детальний опис кожного актора займав у неї окремий аркуш А4.  Так Олег Сенцов затверджував нас всіх. Все відбувалося через листи. Інколи бувало й таке, що костюми доробляли за день, тому, що вони вийшли не такими як хотів Олег, — пригадує Марія Смолякова.   

Українська пем’єра стрічки відбулася 19 листопада в Києві, проте на світовому рівні її представили ще в лютому, на Берлінському міжнародному  кінофестивалі.

В продакшені фільму брали участь чотири країни. Це Польща, Чехія, Франція та Україна.