Версія для друку

Голова Тернопільської ОДА прокоментував «перетворення» одного з місцевих ресторанів у храм

Опубліковано в Життя краю 13.11.2020

Сьогодні під час пресконференції голова Тернопільської ОДА Володимир Труш прокоментував допис місцевого підприємця Тараса Ковальчука про перетворення ресторану у храм «Братства лисих».

  Він зазначив, що до нього статут релігійної організації поки не надходив.

– Для того, щоб створити релігійну організацію треба, як мінімум, мати її статут, який погоджує голова облдержадміністрації. До мене не надходили жодні документи щодо погодження того чи іншого статуту по певній організації, каже Володимир Труш. – Люди повинні бути свідомими та розуміти, що таке релігійна організація. Релігія – це церква, віра ну і… ресторан. Якщо для когось це поєднувані речі – будь ласка, ми розглянемо це питання на відповідному статуті але на сьогодні таких матеріалів немає.

Начальник ГУНП Тернопільщини Олександр Богомол зазначив, що правоохоронці розглядатимуть законність таких дій.

– Ми розуміємо, що є певні хитрощі, які люди застосовують задля заробітку грошей та збереження бізнесу. Ми обов’язково розглядатимемо, наскільки це законно. Знаємо також, що в промислових магазинах появилися продукти харчування, насіння, маски та інші засоби гігієни задля збереження їх роботи. Зрозуміло, що ми не будемо доходити до фанатизму і поставити по поліцейському під кожен магазин я не можу. Щодня на лінію «102» надходять більше тисячі повідомлень, які потребують уваги: насильницькі злочини, крадіжки, ДТП, раптові смерті тощо. Але, звичайно, ми звертатимемо увагу й на такі випадки – зазначив Олександр Богомол.

Нагадаємо, що вчора ввечері на своїй сторінці у мережі тернопільський підприємець Тарас Ковальчук опублікував фото статуту релігійної організації «Братство лисих».

– Сьогодні 12.11.2020 десять однодумців на загальних зборах проголосували про створення релігійної організації "Братство Лисих" та затвердження статуту. Тому на ці вихідні хостел буде працювати у форматі монастиря, Леліві –трапезна, Лисий – храм, – пише у дописі Тарас Ковальчук.