Версія для друку

У Тернополі не будуть вводити «карантин вихідного дня»

Опубліковано в Життя краю 13.11.2020

У Тернополі не вводитимуть обмеження «карантину вихідного дня».

Про це сьогодні під час брифінгу заявив міський голова Сергій Надал.

За його словами, таке рішення було прийнято після багатьох консультацій з економістами, медичними працівниками та підприємцями міста.

– Сьогодні відбулася велика розширена нарада з представниками дрібного і середнього бізнесу нашого міста, з лікарями-епідеміологами та медичними працівниками, де ми всі разом цю проблему обговорили. На думку медиків, такі обмеження суттєво не вплинуть на зменшення захворюваності проте, можуть навіть знищити економіку міста, – каже Сергій Надал. – Більшість суб’єктів господарювання просто перестануть працювати. У вихідні дні люди мають найбільшу суму виторгу, за рахунок чого утримують свої заклади та працівників. Якщо цих коштів не буде, люди просто припинять свою діяльність. Це означає, що половина тернополян знову втрати роботу, а місто –  надходження, за рахунок яких ми забезпечуємо роботу медичних закладів та ряд інших видатків.

Міський голова також зазначив, що наразі в місті є чинним рішення сесії міської ради та комісії з надзвичайних ситуацій, в яких чітко передбачено, які обмеження діють у Тернополі.