Тернополянам показали "Шлях Самурая" (фото)

Опубліковано в Життя краю 11.11.2020

Сьогодні у читальному залі Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки відбувся показ документальної стрічки «Шлях Самурая».

Фільм розповідає історію харків’янина на псевдо «Самурай», який долучився до добровольчого батальйону, щоб відстоювати свою країну в російсько-українській війні.

Після показу режисерка фільму Марія Яремчук розповіла про створення фільму та його задум.

– Хотілося розповісти, як насправді живуть герої. Для нас 14 жовтня – це велике свято, коли  ми витягаємо з шафки героїв. Показуємо, розповідаємо про їхні подвиги, а потім вони повертаються до дому, кожен до своїх проблем. І ми хотіли показати це життя. Нам дуже пощастило зустріти Самурая, який знайшов слова, щоб поділитися своєю історією, каже Марія Яремчук.

Були на показі фільму й побратими героя.

– Фільм я сьогодні побачив вперше. Такі фільми, насправді, дуже потрібні але не так ветеранам, як цивільним людям тому, що такі фільми лікують душу, а це дуже важливо, – каже учасник бойових дій Ігор Войцехівський. – З Самураєм я знайомий особисто ще з тих часів, коли ми захищали Україну. На жаль, ми були в різних підрозділах, а потім я перейшов в артилерію і ми вже не так багато спілкувалися.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.