У Тернополі люди влаштували читання "Справи Василя Стуса"

Опубліковано в Життя краю 29.10.2020

Вчора тернополяни зібралися біля пам’ятника Василю Стусу, щоб зачитати рядки з вже забороненого видання «Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані.

За словами організаторів, ця акція повністю аполітична та спрямована на підтримку книги і вшанування поета.

— Коли я дізналася про заборону розповсюдження цієї книги, була дуже здивована тому, що ми можемо собі уявити заборони видань, які відбувалися ще колись, в часи Радянського Союзу. Але як це в можливо в незалежній Україні? Я не могла повірити, що це реально, — розповідає ініціаторка акції Тамта Гугушвілі. — Цей факт так болісно сприймається суспільством  тому, що це стосується Стуса. Коли я побачила, що в різних містах відбувається акція, яка передбачає вільні читання цієї книги, я запропонувала провести таку зустріч і у Тернополі.

Люди ділилися своїми думками про останні події стосовно книги, згадували Василя Стуса та його поезії.

— Я прийшла сюди тому, що люблю поезію Василя Стуса і, як сказав один зі спікерів, я не хочу жити в УРСР. Я хочу жити в Україні. Це, свого роду, протест проти рішення суду і, звичайно, можливість зайвий раз згадати про Стуса, — розповідає учасниця акції Світлана.

Зазначимо, що схожі акції вже проводили в інших містах України. Зокрема, в Львові та Києві.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.