На одній з виборчих дільниць Тернопільщини вночі побили поліцейського

Опубліковано в Життя краю 26.10.2020

Вчора у селі Нижбірок Гусятинського району вже після закриття дільниці невідомі побили поліцейського. Причиною стало те, він не пропустив їх у приміщення, де підраховували голоси.

Про це під час пресконференції повідомив начальник відділу комунікації головного управління національної поліції в Тернопільській області Сергій Крета.

За його словами, постраждав черговий працівник поліції з охорони громадського порядку і безпеки під час виборчого процесу, якого у Нижбірок було відряджено з Тернополя. Коли виборча дільниця закрилися для перерахунку голосів, у будівлю зайшов 59-річний місцевий мешканець, який, судячи з зовнішніх ознак, був у нетверезому стані. Чоловік хотів потрапити до приміщення, де підраховували голоси. На що працівник поліції зробив йому зауваження. Після цього невідомий покликав на допомогу сина та односельчанина. Між чоловіками та поліцейським розпочалася бійка, під час якої працівник поліції отримав травму руки, синці та забої. Зараз він перебуває вдома, йому надано медичну допомогу. Підозрюваних було доставлено до місцевого райвідділу поліції. Всі вони – місцеві мешканці.

  – За цим фактом порушено кримінальне провадження за частиною другою статті 345 Кримінального кодексу України. За вказівкою керівника Головного управління Національної поліції у області  Олександра Богомола у  село прибули  додаткові сили  –  працівники Національної гвардії, які в подальшому охороняли дільницю та рота поліції особливого призначення.  Вдалося встановити і затримати всіх трьох підозрюваних.  Їх доставили в Гусятинське відділення поліції  та опитали, – повідомив Сергій Крета.

 Одного з чоловіків помістили в ізолятор тимчасового тримання за статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Яку роль у цій ситуації відіграли двоє інших чоловіків наразі з’ясовують правоохоронні органи.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.