Під час виборів на Тернопільщині було порушено три кримінальні провадження

Опубліковано в Життя краю 26.10.2020

Протягом вчорашнього дня працівниками поліції було зареєстровано 107 повідомлень, що стосувалися порушення виборчого законодавства та відкрито 3 кримінальні провадження.

 Про це повідомив начальник відділу комунікації головного управління національної поліції в Тернопільській області Сергій Крета.

– За останню добу було зареєстровано 107 повідомлень, які надійшли на лінію 102 і стосувалися порушення виборчого законодавства. Власне, з них три факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Коли дільниці  вже закрилися, було складено ще 8 адміністративних протоколів. Всі вони, практично, стосувалися того, що на дільницю не були допущені спостерігачі, журналісти чи члени комісії, – повідомив Сергій Крета.

Також він розповів про розпочаті за зверненнями кримінальні провадження.

–  Перше звернення було зареєстровано в селі Озерна. Там  до працівника поліції звернувся чинний депутат обласної ради та повідомив про чоловіка котрий проголосував пред’явивши пенсійне посвідчення замість паспорта. Член ДВК зазначила, що  сприйняла це посвідчення за ID-карточку і дозволила проголосувати.  Цю подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за частиною першою статті 158 Кримінального кодексу України, – зазначив Сергій Крета.Друге  кримінальне провадження порушено за цією ж статтею. У селі Ворвулинці Заліщицького району, коли на виборчій дільниці щезло світло, частина членів ДВК, з їхніх слів, пішли  на обід, залишивши у приміщенні лише одного спостерігача. У цей період  зникло 50 бюлетенів. Третій факт  кримінального провадження трапився вже після виборів. Приблизно 20:30 вечора на лінію 102 надійшло повідомлення з  села Нижбірок Гусятинського району. Працівник поліції сповістив, що отримав тілесні ушкодження від невідомих йому осіб. Йому надано медичну допомогу. Трьох підозрюваних було затримано та доставлено до місцевого райвідділу поліції в Гусятині.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.