Де ще у Тернополі можна знайти «Справу Василя Стуса»

Опубліковано в Життя краю 24.10.2020

На початку цього тижня Дарницький райсуд заборонив поширення книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» та визнав рядки, що стосувалися народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя», Віктора Медведчука, такими, що «ображають честь та гідність особи».

Майже одразу книга щезла з полиць книгарень та сторінок онлайн-магазинів та зовсім не через заборону. Видання розкупили всього за кілька годин.

Видавництво «Vivat» вже повідомило про друк нового накладу «Справи Василя Стуса» – 15 000 тисяч примірників.

Допоки книговидавці готують додатковий наклад, тернополяни можуть переглянути книгу в місцевих бібліотеках.

«Сорока» завітала в міські бібліотеки для дорослих та дізналася, де в Тернополі можна ознайомитися з «Справою Василя Стуса».

З шести тернопільських бібліотек лише у двох видання було відсутнім.

У книгозбірнях кажуть, що цього тижня цікавість до видання у читачів суттєво збільшилася.

– У нас є примірник, проте зараз він у читача. Після розгляду справи у суді цікавість до цієї книги збільшилася не лише серед читачів. Зараз її почали читати й бібліотекарі, – кажуть працівники центральної міської бібліотеки.

У Тернопільській обласній бібліотеці для молоді розповідають, що про книгу запитували ще до заборони.

– Ще раніше читачі цікавилися чи є в нас «Справою Василя Стуса». Тому ми й купили два примірники, – розповідають працівники книгозбірні.

В Тернопільська обласній універсальній науковій бібліотеці відмітили, що їм видання подарував сам автор.

– В нашій книгозбірні є 5 примірників «Справи Василя Стуса». Маємо також книгу з автографом Вахтангом Кіпіані, яку він подарував нам в грудні минулого року. Останній примірник в нас взяв читач, учасник АТО, – повідомили у бібліотеці. – В нас ці книги ніколи не лежали в нас на полицях, а завжди були у читачів. «Справа Василя Стуса» й раніше була відома в читацької аудиторії, проте зараз цікавість до неї збільшилася.

Також у книгозбірнях зазначили, що у зв’язку з червоною зоною книги краще замовляти телефоном, а потім просто забрати видання з приміщення бібліотеки.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.