Стало відомо, де на Тернопільщині найбільше претендентів на пост мера

Опубліковано в Життя краю 23.10.2020

Територіальними виборчими комісіями у області зареєстровано 134 кандидати на посаду міських голів територіальних громад Тернопільщини.

Про це під час пресконференції повідомила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Тернопільській області Ольга Галушка.

Як зазначила Ольга Галушка, найбільше кандидатів на посаду мера зареєстровано в Бережанській громаді. Там виявили бажання стати очільниками міста 22 особи.

Найменше претендентів на посаду міського голови у Хоростківській та Шумській громадах – всього по 3 особи.

На посаду мера Тернополя зареєстровано 10 кандидатів.

– Більшість кандидатів  на посаду міських голів є самовисуванцями. 93,5% осіб які виявили бажання стати головою міської громади здобули вищу освіту, тобто вони вказали ці дані у своїй автобіографії. 83 % кандидатів складають чоловіки і 17% жінки, – відзначила Ольга Галушка.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.