У Тернополі люди літнього віку вчилися малювати кавою (фоторепортаж)

Опубліковано в Життя краю 22.10.2020

Щотижня у Тернопільському територіальному центрі обслуговування населення проводять майстер-класи з coffee-art для відвідувачів закладу.

Такі заняття тут один раз на тиждень. Щоразу для інших відвідувачів.

Інструктор з трудової терапії тер центру, Неля Дорожнюк, розповідає, що перед кожним заняттям підбирає малюнок та заздалегідь готує каву.

– Coffee-art – малювання кавою. Як правило, розчинною. Її потрібно настоювати приблизно за два дні до заняття.  Пропорції кави складають 2 :1 або 1:1, залежно від гами кольорів. Вони в нас від темно-коричневого до світло-жовтого. Ми переносимо каву на папір, відтворюючи нею малюнок. В результаті, він виглядатиме як старе зображення, – розповідає Неля Дорожнюк. – Таку ідею я почерпнула з мережі та спочатку випробувала сама. Насправді це дуже легко. Особливість такої техніки в тому, що її легко засвоюють як діти так і люди літнього віку. Крім того, coffee-art допомагає зняти емоційне напруження та розвиває моторику рук.

За словами інструктора, бажаючих долучитися до таких занять вистачає, проте, через карантинні обмеження, заняття можуть відвідувати лише п’ятеро.

– Нам дуже подобається. Ми маємо можливість спробувати щось нове і заодно поспілкуватися між собою, – розповідає учасниця майстер-клас Емілія Захарченко.

Майстер-клас з coffee-art проводять також для групи «Сонечко» в якій займаються дітки з інвалідністю.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.