Під стінами Тернопільської ОДА люди вимагали легалізувати медичний канабіс (фоторепортаж)

Опубліковано в Життя краю 22.10.2020

Вчора ввечері під стінами Тернопільської ОДА зібралися люди, щоб підтримати легалізацію медичного канабісу.

З плакатами: «Лікування має бути законним» та гаслом: «Наше право жити без болю» тернопільські студенти, медики та громадські активісти просили дати людям право на лікування.

За словами організаторів акції, щорічний марш за легалізацію ліків на основі канабідіолу в Україні проводять вже втретє.

– Як мінімум два мільйони українців страждають від болю, який вони не можуть побороти. Їм доводиться нелегально шукати ті ж конопляні олії, їх затримують та заводять справи за те, що вони просто не хочуть страждати. Ліки на основі канабісу допомагають при хворобі Паркінсона, епілепсії та онкозахворюваннях, – каже учасник ГО «Українські студенти за свободу» Денис Гузар. – Багато людей виступають за легалізацію медичного канабісу тому, що це доступні ліки, нові робочі місця та покращення економіки. Ми підтримуємо узаконення не рекреаційного канабісу, а саме ліків, бо люди повинні мати чим лікуватися.

Окрім Тернополя, акція на підтримку легалізації медичного канабісу пройшла ще в 14-х містах України, зокрема у Львіві, Києві, Харкові, Чернівцях, Луцьку, Житомирі, Полтаві тощо.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.