У Тернополі показали перший український фільм, який вийде у турецькому прокаті

Опубліковано в Життя краю 12.10.2020

Цієї суботи у Тернополі відбувся допрем’єрний показ стрічки «Фортеця Хаджибей».

Її презентували генеральний продюсер фільму Андрій Осіпов, режисер та співавтор сценарію Костянтин Коновалов та акторка Катерина Шевченко.

Над створенням стрічки спільно працювали Україна, Туреччина та Грузія, а зняла Одеська кіностудія. До створення фільму також долучилася Тернопільська кінокомісія.

Я дуже радий, що цей фільм тернополяни побачать одними з перших на всій земній кулі. Вже 23-го жовтня він вийде в широкий прокат у Туреччині, – каже Андрій Осіпов. – Стрічка має всі якості для того, аби об’єднати молоде та старше покоління для сімейного перегляду. Там багато верхової їзди, фехтування, вибухів, вічні цінності – любов та дружба, а також  красиві актори.

За словами генерального продюсера, до зйомок залучили й відомих турецьких акторів, які у фільмі розмовляють українською.

 – Режисер з-за кадру їм викрикував фрази і актор повторював навіть не повністю розуміючи її значення, але це спрацювало, розповідає Андрій Осіпов. – Що важливо, Туреччина в промо-компанії фільму використовує трейлер, де переважає українська мова. Для них це фішка. І це круто.

Костянтин Коновалов розповів присутнім історію створення сценарію «Фортеці Хаджибей».

– Була давня ідея з робочою назвою «Пам’ять сонця » в кіностудії. Її написав одеський краєзнавець. Я взяв цей матеріал і зробив з нього професійний сценарій, – зазначив Костянтин Коновалов. – Ми наполягли на тому, щоб турків зіграли турки. Часто в українському кіно іноземців грали українці – і глядач не охоче вірить таким образам. Ми знайшли турецьких партнерів, які зацікавилися проєктом. Я написав, які мають бути персонажі, і вони приїхали.

Він розповів, що бажання грати українською висловили самі актори.

– Ми пропонували говорити турецькою, а ми продублювати. На що вони відповіли, що хочуть зіграти українською, бо їм це цікаво,– каже Костянтин Коновалов.

До слова, «Фортеця Хаджибей» – перша українська стрічка, яку покажуть в турецькому прокаті.


 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.