Бюджетний колапс подолано: депутати Тернопільської облради таки внесли зміни до бюджету (фоторепортаж)

Опубліковано в Життя краю 29.09.2020
Сьогодні, 29 вересня, депутати Тернопільської обласної ради знову зібралися на сесію.
 
Одним із найголовніших питань порядку денного стало внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік. Через те, що Тернопільська облдержадміністрація блокувала виконання рішення облради щодо змін до бюджету, життєдіяльність області зупинилася на кілька місяців. Працівники комунальних установ, закладів освіти не отримували заробітних плат, медицина – коштів на закупівлю медикаментів та засобів захисту.
 
Однак сьогодні депутатам Тернопільської обласної ради таки вдалося внести зміни до обласного бюджету.
 
– Після вчорашнього тривалого обговорення бюджетною комісією, яка засідала більше семи годин, ми дійшли згоди і прийняли рішення. Ставлю на голосування даний проєкт бюджету зі змінами, доповненнями бюджетної комісії, а також із скасуванням бюджетних рішень липня і серпня, – зазначив голова обласної ради Віктор Овчарук.
 
У рамках змін до обласного бюджету обласна рада виділила 9,5 мільйонів гривень на перезарядку новим джерелом іонізуючого випромінення єдиного в області апарату кобальтового опромінення «TERABALT-100»; спрямувала 5 мільйонів гривень КНП «Буданівська обласна психоневрологічна лікарня» ТОР на заробітні плати та інші поточні витрати;  650 тисяч гривень також направлено Тернопільському обласному спеціалізованому будинку дитини для забезпечення харчування.
 
Окрім цього, депутати розглянули й низку інших питань порядку денного, зокрема направили звернення до керівництва держави та нардепів з Тернопільщини щодо загрози втрати безвізового режим з Євросоюзом, підтримали клопотання щодо нагородження відзнаками ВРУ жителів Тернопільщини, затвердили склад комісії з присудження обласної премії імені Івана Марчука в галузі образотворчого мистецтва для обдарованих дітей області.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.